Малко по-странен проблем с ниски обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Малко по-странен проблем с ниски обороти

Мнениеот Voodoo » Пет 08 дек 2006 17:55

Колата а Г3 ГТИ 2Е.От два дни се появи проблема-сутрин пали и работи перфектно държи си 1100 оборота,загрява и падат постепенно на 850 както си му е реда.НО след това правя 500м и се почват едни странни мъки-при превключване на скоростите оборотите падат до двеста,след което трудно се нормализират.Изобщо махна ли си крака от газта и е на свободна падат даже и наколко пъти ми изгасна,трудно наема(в ниските) има някакво "замисляне" на газта.Ако съм на място и подам леко газ оборотите първо падат до ~200-300 след това тръгват нагоре.Едвам тръгва.Странното е че след 5-6км каране и напълно загряла това изчезва и работи като часовник и върви та са къса и това съвсем ме обърква.Изстине ли и същата работа наново.
Не е от-кабели,свещи,капачка,палец,датчик за темп на мотора,регулатор на налягането за бензина,ламбда,филтри.
Съмненията са за регулатора за празния ход(промит вече),дебитомер,или сензора на дросела(потенциометър или както там му се вика),дюзите ще се мерят в понеделник,евентуално и компресия.
Някой ако може да даде някъкъв съвет или насока,нещо ако пропускам да подсети ще съм много благодарен...

Пп.Забравих-компютъра не дава грешки.Проверих и свещите,за пръв път ги виждам толкова черни...

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 08 дек 2006 21:39

и аз имам нещо подобно, но е само на първите 50 метра, не повече и то е леко като забиване на нос и замисляне

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Нед 10 дек 2006 0:17

:banghead:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 10 дек 2006 9:18

При мен го има същият проблем,но с едно допълнение.Паля сутрин,държи първоначално 1250 об/мин.Докато стържа лед от стъклата(3-4мин) оборотите започват да падат до 500-600 об/мин.Като загрее(например до 80гр) оборотите не падат под 900-950 об/мин(които са й нормалните).В началото писах,че имам и едно допълнение-Ламбда сондата ми не работи коректно.Карам предимно на газ(с емулаторче).Ще пробвам при същите условия,но с откачена Ламбда сонда какъв ще е резултата. :roll:

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Пон 11 дек 2006 18:07

Проблема е открит :delete

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 11 дек 2006 18:22

Voodoo написа:Проблема е открит :delete

Ами сподели де колега, нали за туй е форумО, та да знае накой след тебе какво да търси и да ремонтира...Не бъди егоист :)

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Пон 11 дек 2006 19:03

Ламбда сонда.При едните майстори уж работеше,днес се оказа,че няма нукакъв сигнал от нея.Може и да има изгоряла маса.Утре ще се уточни

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Пон 11 дек 2006 20:38

Voodoo написа:Ламбда сонда.При едните майстори уж работеше,днес се оказа,че няма нукакъв сигнал от нея.Може и да има изгоряла маса.Утре ще се уточни

Приятелю, свиркай като решиш проблема, че при мен има малка прилика в поведението, въпреки, че и студена и топла все си е зле.

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Пон 11 дек 2006 22:21

Проблема вече е решен,въпроса е че ако е от маса на сондата ще трябва само да се смени и да се пусне допълнителна(което днес говорих с един човек каза че при нормално свързване се пуска и допълнителна маса,защото иначе горяла или нещо такова).Та ако е само това няма да сменям НОВАТА си сонда с нова.Смених я преди около 4-5месеца.Ако обаче е изгоряла ще я давам за рекламация и ще взимам друга.Нелогичното в случая беше,че на загряла кола газ-анализатора даваше перфектни стойности,затова я оставих в сервиза цял ден да изстине хубаво и като я замериха студена сместа богата кат кувейтски шейх.Закачихме да се премери пак сондата и даде,че няма никакъв сигнал,та за това на полу студена кола компира тъпче бензин яко и свещите черни и колата се превръща в трактор,но като си загрее хубаво стойностите, които трябват от сондата са много по-ниски(за волтаж)и за това почти не се усеща липсата й.
За пример-предния път като я смених беше замръзнала на 0.46в или там някъде и ,ако не бях отишъл,заради друго на елкон нямаше да разбера,че е свършила,даже и преглед минах с нея,газовете бяха в нормата.
П.п.Ако сондата е изгоряла сматам да пусна линк тук за магазина,от който я купих,защото преди 2 седмици ми изгърмя комутатор взет оттам преди 2-3месеца(комплект с бобина),който веднага ми рекламираха и смениха с нов,но това като се уточни точно.Сондта иначе е БОШ

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Вто 12 дек 2006 13:48

Сондата се оказа перфектно здрава.Имаше протрити кабели,които я даваха накъсо.Свързване наново,изолация и всичко е ток и жици.Явно при предишния елкон като я четоха точно тогава не са опирали кабелите и за това работеше.
Работата я свършиха в Бош сервиза до Детски Свят в тракия.Човека работи много внимателно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”