Километраж на Golf 3 GTI 16v запитване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Километраж на Golf 3 GTI 16v запитване

Мнениеот Buxpo » Сря 07 мар 2012 16:47

Колеги искам да попитам тези които са установили и знаят колко реално отчита километража на ABFa ?
Дали разликата(ако я има изобщо)от това което отчита и реалната се променя от различната скорост с която се движиш и дали размера и широчината на гумите също влиаят ?
Друго което забелязах на моя голф е че зимата когато е много студено километража на моменти прави някакво странно трепване и почва да отчита с 5 км/ч различно но не за постоянно а за извесно време след което се нормализира както си е било
И кой каква скорост максимално е постигал и дали при тая скорост има разлика с действителната тъй като по каталог за ABF му дават максимална скорост между 215 и 220 км/ч и дали това че аз съм стигал чертата 240 е просто плод на разликата коята показва самия километраж

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: Километраж на Golf 3 GTI 16v запитване

Мнениеот zfa159 » Сря 07 мар 2012 16:52

Интересна тема.От размера на гумите се влияе отчитането определено.Няма значение колко е широка или колко е висока,важно е колко и е диаметъра,понеже с 14 и 17 " джанта с различни гуми по височина и ширина,можеш да докараш едни и същи диаметри и тогава отчитането на скоростта ще ти е еднакво.
Колко точно лъже,зависи от колата,защото километража е електронен и често пъти два еднакви километража мерят различно.
При мен на Пасат 1.8 моно при 220км/ч,реалната скорост е 201.
:beer

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Сря 07 мар 2012 21:06

с различния диаметар на гумите има разлика в километрите а за другите неща незнам колега

Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Мнениеот Buxpo » Чет 08 мар 2012 16:31

Ами със GPS засича ли ли сте дали има разлика, аз съм опитвал но при различни скоростти толеранса е различен между показаното на GPS и това на километража

п.п.
Един въпрос който ми светна изведнъж
Има ли начин с който би могло да се върнат оригиналните километри на които е колата ако километража е връщан назад и дали, ако има проблем със самия километраж примерно, той да не отчита вярно километрите?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”