Здравейте колеги, почна да ми трепери волана и сега си търся дискове с накладки .
Нещо да ми препоръчате ?
Дискове и накладки - какви и на каква цена ?
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дискове и накладки - какви и на каква цена ?
И не от най-евтините, че пак ще ти трепери...
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Имах в предвид да кажеш поне каква е колата, че не вярвам да има гадатели тук 

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Голфче тройка 1,4 абд гледах в евро 07 по 21лв дискове
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
О,с тях ще преуспееш
Евтините части водят само до ядове,камо ли по спирачките.Дискове си взимаш ATE,Zimmermann,Textar,TRW .Накладки си взимаш ATE,Textar,TRW ...Останалото е компромисен вариант с цената и с качеството.
За тази кола не са толкова сериозни цифрите и разликата между хубави и евтини,ще е не повече от 40-50лв за всичките неща общо.Не казвам,че са малко пари в днешно време,ама спирачки са все пак.
Преди да сменяш дисковете,все пак провери да нямаш небалансирана предна или задна гума (от задни също тресе волана,случвало ми се е поне 10 пъти на различни коли),че с тези дупки,не е никак трудно да излети някоя тежест...

Евтините части водят само до ядове,камо ли по спирачките.Дискове си взимаш ATE,Zimmermann,Textar,TRW .Накладки си взимаш ATE,Textar,TRW ...Останалото е компромисен вариант с цената и с качеството.
За тази кола не са толкова сериозни цифрите и разликата между хубави и евтини,ще е не повече от 40-50лв за всичките неща общо.Не казвам,че са малко пари в днешно време,ама спирачки са все пак.
Преди да сменяш дисковете,все пак провери да нямаш небалансирана предна или задна гума (от задни също тресе волана,случвало ми се е поне 10 пъти на различни коли),че с тези дупки,не е никак трудно да излети някоя тежест...

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Преди карах старата кошница с комбинация дискове Brembo Max и накладки на Ferodo. Без оплаквания - биене на волани, спиране итн. Цената беше нещо от сорта на 120лв всичко. (cполучливо турско..) 

- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Колегите са ти препоръчали като марки.. АТЕ, Textar
Аз ще ти дам пример.. Караш на магистралата измъчваш колицата до 180-190 там колкото може да направи.. и ти се налага да спреш рязко ? Много е по-добре да са качествени в този случай
Освен това качественото ще изкара повече време и съотношението пари/изминати километри няма да е в полза на евтините части..
Аз ще ти дам пример.. Караш на магистралата измъчваш колицата до 180-190 там колкото може да направи.. и ти се налага да спреш рязко ? Много е по-добре да са качествени в този случай
Освен това качественото ще изкара повече време и съотношението пари/изминати километри няма да е в полза на евтините части..
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
От спирачки, гуми и окачване не трябва да се пести
Питали са те и преди мен - сигурен ли си, че вибрациите не са от гума или джанта?

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Дискове Брембо - с такива и съм доволен. За ГТИ бяха към 70 лв бройката.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
rexpitbul написа:Питали са те и преди мен - сигурен ли си, че вибрациите не са от гума или джанта?
Бих добавил колегата да се увери и че не са разбити водачите на апаратите и нямат луфт

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Дискове Brembo и накладки TRW - много добра комбинация! Ако не са износени старите си провери първо за крива джанта. А ако тресе само докато спираш - е ясно.
Аз имам Бора 1.9 тди.Смених предните дискове защото тресеше при натиснат педал.Купих некви за 80лв двата.Покарах малко и пак започна да тресе.В магазина специалиста се изказа че задържат апаратите дисковете се прегряват и като мина в локва се охлаждат рязко и се кривят.Е не ми се вярва на тая теория.Тия дет сам купил били евтини и аиде купих Брембо с едни специални канали за незнам си кво.Раздвижих апаратите проверих си водачите намазах ги с паста на Вюрт дето е за тая работа и сложих брембото.Между другото колата си имаше много добра инерция та никви апарати не са задържали.Не минах повече от 1000км и пак почна да тресе.Не ми се вярва да се е изкривило и брембото.Къде да търся причината като тресе само при натиснат педал на спирачката.Водачите на апаратите колко е допустимия луфт.Каква друго да проверя. Поздрави
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Като сменяте дискове, почиствате ли иделано преди монтаж повърхността, на която лягат (главината) от ръжди и боклуци?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако има нещо на главината,ще бие от първия метър.Така се получава от кофти дискове,като каква е марката,няма значение за това дали ще се изкривят или не.Всичките се кривят рано или късно,повечето се кривят рано
.Това,че са Брембо не ги спасява.Кривят се точно така - караш,загрява се диска (по-продължително каране или градско,тръгни-спри),после една хубава локва,която лисва горещия диск и готово - крив е. От там нататък в повечето случаи няма оправия,защото за да се балансира,трябва да се шлайфа доста,а това го прави под минималната дебелина и трябва да се изхвърли.Ако диска е марков,се криви малко по-трудно,но никак не е невъзможно
.Аз работя с дискове TRW и Zimmermann и не се кривят толкова лесно,колкото Брембо и Феродо,примерно,ама и ти се кривят,при добро желание.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”