Здравейте колеги,
става въпрос за голф3 ABF, отзад колата е много ниска и вози много твърдо. Какви пружини трябва да сложа, за да се повдигне малко и да вози по-меко? Изчетох доста теми и доколкото разбрах пружините омекват - колата пада. Ако взема от Г3 gti 115hp (такива ми предлагат) ще се оправи ли поне малко това твърдо возене, че ми изпадаха пломбите по тея криви улици?

Въпросче за задни пружини
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Прочети тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6083
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6083
Според мен основните неща, които трябва да погледнеш са: тампони заден мост, амортисьори и чак накрая пружини.
Ако колата ти изглежда така отстрани (като колата на снимката), то проблема едвали е от пружините, защото това е нормално (отпред по-висока, а отзад по-ниска). Ако твойта е много по-ниска от тази на снимката значи нещо не е наред.

Ако колата ти изглежда така отстрани (като колата на снимката), то проблема едвали е от пружините, защото това е нормално (отпред по-висока, а отзад по-ниска). Ако твойта е много по-ниска от тази на снимката значи нещо не е наред.

vasstop написа:mkpetkov написа:между другото какво е състоянието на задните ти амортисьори. моята беше по същия начин - доста клекнала, но след като ги смених, колата се вдигна (старите бяха маслени и изпуснали)
Тампоните на задния мост - също.
Много мие чудно каква роля играят тампоните на моста та колата дае по ниска.Нещо сисе объркал
- ivonko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DOHC написа:..... Ако твойта е много по-ниска от тази на снимката значи нещо не е наред.
Колата е по ниска от тази на снимката, със същите джанти съм, 195/55/15 гуми и има един пръст точно между гумата и ръба на калника. какво да сменям?!? пружини...амортисьори... разни там шокови тампони, тампони на задния мост?!?
Без да се погледне на място не може да се каже със сигурност къде е проблема, но можеш да направиш следното:
1. Отиваш на шок тестер, където проверяваш в какво състояние са ти амортисьорите, ако те са перфектни значи проблема не в тях.
2. Отиваш на преглед - ходова част и по-специално задни тампони, ако и те са наред, остават пружините.
1. Отиваш на шок тестер, където проверяваш в какво състояние са ти амортисьорите, ако те са перфектни значи проблема не в тях.
2. Отиваш на преглед - ходова част и по-специално задни тампони, ако и те са наред, остават пружините.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”