Здравейте на всички
Преди малко установих че въздуховода от възд. филтур към колектора е цепнат на едно местенце
съответно и сутрин на студено палене за около 1 мин колата работеше като на 3 цилиндъра явно проблема е бил от там
Моля за съвет какво да си взема втора ръка, нов или пластмасов или подобно нещо съм виждал на някои снимки на колеги
и дали временно мога да сложа малко силикон да позакърпя положението за 2-3 дена
колата е голф 3 аек 95 година на въздоховода е закачена обикновенна газова
Благодаря

Голф 3 1.6 101 к.с. АЕК скъсан въздуховод
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: скъсан въздуховод
val4ana, определено ще трябва да закърпиш дупката! И аз съм със същата кочинка, обаче с метан. Много се затопля въздуховода и не знам дали със силикон ще стане. Може де, но трябва да е топлоустойчив. Според мен не си давай парите за нов/2-ра ръка ами отиди до Бриколажа и си купи лента за климатични с-ми. Сребриста е, 4-5см е широка и увий няколко пъти въпросната цепка. Разбира се преди това добре почисти мястото, където ще залепяш. Тази лента мисля, че беше 7-8лв и ще ти служи за напред! На етикета пишеше за климатични инсталации или нещо подобно. С въпросната лента си облепих: клапите на парното и гръмналия сепаратор преди стъпковото моторче. Много се нагряват и не са мръднали година и нещо... Успех!
едит: бях писал тефлонова! Грешка.
едит: бях писал тефлонова! Грешка.
Последна промяна от dushanov на Съб 21 апр 2012 11:05, променено общо 1 път.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
А аз се чудя цяла зима защо като я запаля колата работи като на 3 цилиндъра първите 3-4 минути
,и аз карам АЕК и имам цепнатина на маркуча явно от отва е проблема 

-
- Автомобил:
- Двигател:
сори за въпроса колеги ама тва де не е една търба от келектора към въздушния филтър и моята е сцепена даже и телта се е показала и моята сутрин работи като трактор
- dushanov
Аз мисля, че колегата val4ana, говори за въздуховода от кутията на възд. ф-р или се бъркам...? 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
vlast079 написа:сори за въпроса колеги ама тва де не е една търба от келектора към въздушния филтър и моята е сцепена даже и телта се е показала и моята сутрин работи като трактор
Да колега,от кутията на въздушния филтър до дросела е тръбата

-
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
да това е въздуховода с времето явно се скапва сложих му топлоустойчив силикон пък ще видим
на силикона пише до 120 градуса че издържа
плюс чистене на дросел и дебитомер че голяма гняс беше
на силикона пише до 120 градуса че издържа
плюс чистене на дросел и дебитомер че голяма гняс беше

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък мислех за тази търба
- dushanov
vlast079, това ти е тръбата за топлия въздух от колекторите. Ние с метана/газовите у-би се чудим как да ликвидираме тоя топъл въздух
ама това е др. тема. А това, че на теб ти е цепната въобще да не ти пука! Карай...

-
- Автомобил:
- Двигател:
е то и аз съм с газ
и така от доста време си я карам ама видях темата и аз барабар петко с мъжете да питам 

- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Ако има дупка по този маркуч,дроселовата клапа и дебитомера който е на въздушния филтър не работят в синхрон и се получава нещо от сорта,повече въздух в мотора а дебитомера мери по малко и подава по малко гориво.И от там на 2 на 3 цилиндъра от бедна смес.
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
за сега изчезна работата на 3 цилиндра или бедната смес както по горе е казал колегата като мине още малко време ще пиша а краен резултат за сега вървят нещата надобре 

- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
И аз вчера видях, че имам 2 дупки в този въздуховод. При мен явно маркучите за нафтата го протъркват. Преди малко се върнах от обиколка по магазините - само оригинален с поръчка (~60 лв.). На едно място намерих 2-ра ръка, но със същото протъркване.
Каква е тази лента? Под тефлонова и аз и гугул знаем онази за водопровода (http://www.water-technic.com/teflonova- ... 12-m-p497/)
dushanov написа:ами отиди до Бриколажа и си купи тефлонова лента. Сребриста е, 4-5см
Каква е тази лента? Под тефлонова и аз и гугул знаем онази за водопровода (http://www.water-technic.com/teflonova- ... 12-m-p497/)
- dushanov
mr24 написа:И аз вчера видях, че имам 2 дупки в този въздуховод. При мен явно маркучите за нафтата го протъркват. Преди малко се върнах от обиколка по магазините - само оригинален с поръчка (~60 лв.). На едно място намерих 2-ра ръка, но със същото протъркване.dushanov написа:ами отиди до Бриколажа и си купи тефлонова лента. Сребриста е, 4-5см
Мале, колко съм тъп!

- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
Ходих при едни, които се занимават с климатизация и вентилация. Казаха, че имат и сива и черна - черната уплътнявала повече. Дадоха ми ролката, но тя си е обикновено тиксо, само може би по-здраво и от друг мартериал. Учудиха ми се за какви цели го търся. Не ми се вярва да уплътни въздуха. Ще пробвам първоначалната ми идея - от онези лепенки за гуми от едно време.
Edit: Лепилото, което върви с лепенките хвана много слабо за пластмасата на въздуховода. Обаче я направи по-мека. Залепих дупките с канаколит и отгоре пак пробвах да сложа от въпросните лепенки, като ги вързах много здраво с тел, уж докато захване лепилото, но в крайна сметка така си го оставих. Идеята на гумата беше да предпазва от по-нататъшно протъркване. Надух въздуховода и нямаше изпускане. След като го монтирах гледах от къде се е протъркал, но в момента никъде не опира. Явно проблема ми е от преди доста време
Edit: Лепилото, което върви с лепенките хвана много слабо за пластмасата на въздуховода. Обаче я направи по-мека. Залепих дупките с канаколит и отгоре пак пробвах да сложа от въпросните лепенки, като ги вързах много здраво с тел, уж докато захване лепилото, но в крайна сметка така си го оставих. Идеята на гумата беше да предпазва от по-нататъшно протъркване. Надух въздуховода и нямаше изпускане. След като го монтирах гледах от къде се е протъркал, но в момента никъде не опира. Явно проблема ми е от преди доста време
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”