Голф 2 1,3 карбуратор 88 г. проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
georgikz
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 1,3 карбуратор 88 г. проблем

Мнениеот georgikz » Вто 06 мар 2012 15:37

Здравейте колеги нов съм във сайта :) изчетох доста теми но не намерих подходящ отговор на моят проблем.Колата ми е голф 2 1.3 карбуратор 88г. Проблемът е следният при палене най-често като е студена колата защотото тогава малко по трудно пали като повърти стартера и върна клъча се чува доста странен звук от към делкото но не съм сигурен дали е от там нещо като бръждене случва се и когато я изгася на скорост без да искам но не винаги.Първоначално мислех че проблемът ми е от панела газ/бензин но скоро го смених и проблема отстана това става като паля на газ при по продължително въртене на стартера на бензин не е така защото обикновенно пали от 1-2 опита. Помагайте:)) благодаря предварително

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 1,3 карбуратор 88 г. проблем

Мнениеот kostadin_spasov » Вто 06 мар 2012 20:30

Привет колега, изчакай да се стопли и сервизирай стартера, може би задържа бендикса - проявява се при по продължително вътрене и ако "задържа" ще се чува такъв стържещ звук.Но за да си сигурен от къде точно идва това "стържене" помоли некой колега да "върти" отвътре и да си сигурен от къде се чува това. А стартера на 1.3 /малките мотори/ е трудоемка и ако стои стойката на смукателните тръби и трите болта на стартера викай некой колега , който е "барал" щото е :banana , а като го свалиш смени втулки и виж как са четките и най - важното което не се прави в този случай е смени задължително втулката на стартера която е в скоростите - е там е heavy metal zork .Има цяла тема за този " сериял" - "втулката в скоростите" и от там няма съосие и втулките в стартера се скапват мн.бързо и си правиш стартер 2-3 пъти в годината и :horror: .Другият момент е като идеш в близкият магазин и си "плюят" на пръста и ти дадат една втулка - дали е тази която е по каталоч че мен в гр.П-ще /градушка го била и него/ ми дадаха една , че втора, че трета , че и трите по-гол. в диаметър, че сам си го "набих", че сцепих "гнездото че заварявах парчето , ама добре че писа тогава колегата RUDONI от Ямбол :bowdown /нали си ми е градски - от към жената/ та той сложи край на сагата :beer
П.С.Сещам се че тези стартери са с магнити на статора, и има колеги са чули че като го "чукне" по-сербез с отверка или щанга да "отлепи" за да запалиш и магнита става на "сол" и ще си търсиш друг /окло 40-50 кинта/ е удоволствието да го "чукаш" :012: :beer

georgikz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgikz » Сря 07 мар 2012 15:03

Благодаря колега за изчерпателният отговор, имал сам го преди този проблем, имам го и в момента със стартера, но както казваш ти ще изчакам да се постопли времето и ще го оправя, той е лесен.Това стържене от бендикса е моментно за около 2-3 сек. А това което стържи /по скоро бръжди/ е постоянно, смисъл като завъртя като почне това бръждене неспира докато не върна ключа,докато е на контакт неспира.

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Сря 07 мар 2012 21:42

:beat_butt2 А де , нали ти казвам че се случва вече да не ти "връща" бендикса и той остава да върти и от там се чува това стъргане и бръждене. :012:
:beer

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Пет 09 мар 2012 22:58

Kолега, обърни внимание и на бобинката/шалтера/ да не е "окъсила", че и от него задържа бендикса :012:

georgikz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgikz » Съб 10 мар 2012 22:02

днеска свалях стартера колега смених бендикса със чисто нов втулката отзад също е сменена във четките има още малко живот.Сложих го завъртях и разликата беше че поне вече не затяга като въртя,но това хъркане остана.Би ли обяснил малко по подробно за кое говориш че така не се сещам, да го проверя и него.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”