Здравейте,
Имам малък технически проблем с чистачките на голфа ми, който ме дразни. Когато лостчето за чистачките се натисне на долу, чистачките правят едно минаване през стъклото (освен ако лоста не се задържи в това положение). При мен обаче някой път, когато навън е студено и е валяло сняг, не става точно това. Бутам лоста на долу и го пускам. Чистачките правят едно минаване през стъклото, но когато стигнат до първоначалното си положение, се чува как някакво реле прецъква и тръгват пак. Така чистачките си вървят и не спират. Успявам да ги спра в тази ситуация с няколко натискания на лоста отново надолу. Някой от вас знае ли какъв точно е проблема? Освен това има ли някой електрическа схема, от която да видя как точно са свързани чистачките на тази кола?
Благодаря предварително.
Малък електрически проблем с чистачки - ГОЛФ 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Малък електрически проблем с чистачки - ГОЛФ 4
Здравейте. Аз имам същият проблем, дори със същия ефект и на задната чистачка. Предполагам причината е в лоста. Ще ми е интересно, ако някой е имал подобен проблем и е намерил решение.
Може да се пробва със смяна на релето, като за това с което ще се пробва трябва да си сигурен, че е изправно. Има вероятност за проблем в контактите вътре в редуктора на чистачките. По- точно в системата която връща чистачките в изходно положение след изключването им от лоста на волана. Тази причина, обаче ще съществува и при постоянна работа на чистачките т.е. след спирането им от лоста като стигнат крайното долно положение отново да тръгнат нагоре и така докато не се изсуши стъклото. За това се сещам на първо четене, но клоня към проблем с релето. Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш ли да ми покажеш някъде в нета, където е описана цялата схема на чистачките на голф 4?
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
ето Ви схема:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”