Проблем със скоростната кутия на Golf 4 1.4 16v

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
encode12
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател:

Проблем със скоростната кутия на Golf 4 1.4 16v

Мнениеот encode12 » Съб 31 мар 2012 22:01

Здравейте колеги! От има-няма седмица и аз карам Golf 4, много съм доволен от колата, но вчера както си карах ми създаде много странен проблем на скоростната кутия - а именно включването на 4та предавка. Предположих, че като млад шофьор проблема е от мен, но днес както си карах ми направи впечатление следното нещо - потеглям на първа, превключвам на втора (не винаги влиза от първия път, но това не ме притеснява), включвам трета безпроблемно и когато трябва да включа на четвърта сякаш лоста застава на някакво средно положение (т.е. не влиза до край, а до средата сякаш) и трябва да я изключа и да пробвам втори път. Ако вече съм включил на четвърта връщането към трета се проявява същия проблем. Първоначалната ми мисъл беше, че не натискам до край съединителя, но си направих опита да го натисна перфектно докрай и пак го имаше този проблем. Колата е VW Golf 4 1.4 16v 1999г., кодовете не мога да ги кажа в момента, но ще се постарая възможно най-бързо да ги публикувам. Въпросът ми е какво да проверя, да опитам с цел да мога да дам по-точна информация или ако някой вече се е сблъскал с този проблем да сподели някакво решение. Също така да кажа, че с връщането от трета на втора (или минаване от втора на трета) или преминаването от четвърта на пета нямам абсолютно никакви проблеми. Само и единствено между четвърта и трета има някакви грижи. Благодаря предварително :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”