Озвучаване BOSE в Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Озвучаване BOSE в Голф 4

Мнениеот Aprilia » Пон 12 мар 2012 4:20

Въпросът ми е следния, от няколко дни нещо преден десен говорител започна да пука много странно, има го баса свири си, ама издава странен звук като пукане-тракане, както и да е, май му е дошло времето, намерих в една морга едно Ауди С3 със саундсистема Босе, говорителите обаче са хванати за корите :shock :shock въпроса ми е мога ли да ги имплантирам без много разправии на голфа ? Някой има ли повече информация :roll:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Озвучаване BOSE в Голф 4

Мнениеот morfei1 » Пон 12 мар 2012 14:27

Ти ще си пионер в тази област. Според мен свали една колона и ги огледай нещата, дали могат да станат.

Принципно, на 4-ката освен оригиналните колони слагат и автър маркет, точно как се получава нямам идея. Виж дали Босето има начин да се хване към рамката на вратата, дали няма да упира в решетката, дали диаметъра съвпада.... :)

Навремето на старото ми A6 C4 свалихме предните колони и тъй като Пайнерите не можеха да се вградят точно и да легнат като оригинала, от ламинат направих точни стойки, които ги изрязахме, легнаха перфектно и всичко стана като оригинално, без да си личи и грам :) .

Да не забравиш да вземеш надписите Босе на капачетата :)

Потребителски аватар
Black Demon
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: 1.8T AUM 2002

Мнениеот Black Demon » Пон 12 мар 2012 18:59

На мойте на едната колона магнита и падна а другата предаде богу дух :bishop.Та направих така изрязах преходниците от самите колони и ги използвах за новите.Самата колона ляга на тях и се притяга към вратата с дълги видии.После отстрани около тях сложих от обезшумяващото фолио как му беше името не се сещам :да:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 12 мар 2012 19:16

Търси в ебей,предполагам става въпрос за система с DSP...
Много рядка,едва ли ще има бройки по моргите си мисля!
Да на а3 и s3 говорителите са занитени,отиваш в моргата с един акумулаторен винтоверт и разпробиваш нитовете!
Ако говорителите са същите си ползваш пласмасовите адаптери от твойта си кола и си готов!За това става дума предполагам,DSP-то стой отзад в отсега за ченджер.И принципно стоят едно над друго!
anyver.audio.system.jpg

Принципно DSP-то може да се върже и към фабричните навигации,и другите му там 2-ни динове!

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 12 мар 2012 23:06

deversant написа:Търси в ебей,предполагам става въпрос за система с DSP...
Много рядка,едва ли ще има бройки по моргите си мисля!
Да на а3 и s3 говорителите са занитени,отиваш в моргата с един акумулаторен винтоверт и разпробиваш нитовете!
Ако говорителите са същите си ползваш пласмасовите адаптери от твойта си кола и си готов!За това става дума предполагам,DSP-то стой отзад в отсега за ченджер.И принципно стоят едно над друго!
anyver.audio.system.jpg

Принципно DSP-то може да се върже и към фабричните навигации,и другите му там 2-ни динове!

Тука в Торино в една морга има едно С3 ама тоя не познава парите 4-те говорителя без усилвател и бас каса 100 евро :063: :063:
Това с ДСП-то отдавна съм го намислил ама много рядко изпада ДСП за МФД нави, повечето са за гамма-та :|
Не ми се слагат афтърмаркет говорители, оставам си във ваг-групата при всички положения, който е сядал в ауди с Босе или дори кончерт знае за какво става дума :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 12 мар 2012 23:58

Според мен DSP-тата са си едни и същи (обаче трябва да се провери някъде),просто ако е гама... се слага този допълнителен панел с опциите (pop/rock/jazz....) :да:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 13 мар 2012 0:14

deversant написа:Според мен DSP-тата са си едни и същи (обаче трябва да се провери някъде),просто ако е гама... се слага този допълнителен панел с опциите (pop/rock/jazz....) :да:

Имам някакъв спомен, че DSP-то не свири при разкачен еквилайзер, за по-сигурно мога да пробвам тези дни :beer

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 13 мар 2012 1:41

deversant написа:Според мен DSP-тата са си едни и същи (обаче трябва да се провери някъде),просто ако е гама... се слага този допълнителен панел с опциите (pop/rock/jazz....) :да:

Не са еднакви, ДСП на мфд не тръгва ако не е за мфд, различава ги една буква в номера, както и цената, нормлното дсп е около 20-50 евро, това за мфд подминава и 100 понякога :|

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”