Неравномерно работи на бензин и гръмна гърнето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Неравномерно работи на бензин и гръмна гърнето

Мнениеот Saho_Golf » Пон 12 мар 2012 23:04

Колеги имам малко странен проблем преди няколко месеца ми се развали компютъра и я вкарах в сервиз от там смених и бензиновата помпа заедно с компютъра.След като си я взех от сервиза работеше много добре на бензин,но пак почнах да си я карам предимно на ГАЗ. И така до преди една седмица забелязах,че буксата за ламбда сондата ми е откачена и щрак закачих си я сам. И от тогава почна на бензин да се замисля при вървеж на място някой път гасне някакси неработи както трябва. Откачих буксата пак същото. Като поработи на бензин малко се оправано при вървеж и смяната на скоростите се замисля и прекъсва докато стигне 2000 оборота. Днес така реших да я ръчна да се отпуши и отзад гръмна яко и на задното гърне стана дупка голяма колкото капачка за буркан. и пак не върви. Мисля,че е за диагностика предполагам нещо се разцентровало от отва,че съм закачил ламба сондата която мисля,че умишлено не е включена,но я закачих с мисълта,че ще ми спадне разхода на газ ми харчи от 12.50 до 17.50л на 100км.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Неравномерно работи на бензин и гръмна гърнето

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 10:59

напиши какъв ти е мотора...ако е моно явно трупа грешки от ламбдата заради газта.Отиди при газаджиите да ти я настроят заради разхода,направи и центровка ако ще караш повече на газ.Ако искаш и на бензин ги питай,какво са ти сложили за целта,трябва ти ресет реле по принцип.Това гърмене може да е от всичко,ще мислим после.За начало провери държи ли ти клапана като го изключиш при работещ двигател и изчакаш малко да угасне,да не би да са го вързали на обратно

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 13 мар 2012 14:18

Може бобината да ти е заминала, датчик на хол въобще неща по запалителната система.Щом е гръмнала е имало гориво в изпускателната система , това говори че не е имало искра щом е дошла е възпламенила горивото и гърмеж.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 18:33

от последния пост единственото вярно може да е,че имаш някакво закъснение,другото е талаш.Да изчакаме човека да даде инфо и да свърши първите си задачи.Няма хубаво изгаряне,за това и не работи добре мотора,търсим връзката с ламбда и газово.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 13 мар 2012 18:41

Искаш ли да ти пратя една бобина дето прави така ? До 2000 голфа хълца като луд .За да гърми толкова силно че да сцепи гърне е много не изгоряло гориво.Това не става от забила ламбда и да пуска много гориво.Имам си такава кола с забила сонда и като се ръчка в високите и върнеш гърми но не толкова силно да дупчи гърнета.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 18:58

виж сега,първо не знам ква е колата,от там кво е газовото.По написаното мога да гадая,че това го прави само на бензин,не и на газ.Ако е бобина на газ ще е същата работа.После ако за това е изключена ламбдата,защото няма ресет и е моно,нали се сещаш,че картината дето я помни компа е от каране на газ и при обръщане на бензин се получава омотване,ламбда,комп,дюза вече нищо не е както трябва.Няма хубаво изгаряне и последствията са на лице.Но да не спорим щото както казах може и ГИ да е,и т.н.Не може да искаш помощ а ние като врачки да гадаем.Да напише къв е мотора,да свали клемата на акуто и да пробва как е,тогава вече ще знам и аз кво да пиша.

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Вто 13 мар 2012 19:26

Да сега седнах да напиша малко инфо,че съм забравил колата е Голф 3 ААМ мотор 1.8 моно , газовата е с изпарител и клапан Ловато. На газ няма проблеми на бензин прави мизериите а също като гледам колегата във втория пост пише за релета и се сетих,че колата няма никакви релета а на газ не е правено нищо по компютъра. Тези дни ще смена гърнето и след това ще я карам на газаджия да и направи необходимите настройки. А другото което искам да попитам е тези грешки дето ги трупа компютъра могат ли да се изтрият ако откача масата и двата кабела се доближаваха нещо такова беше ако може малко инфо за това.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 19:34

откачаш плюса на акумулатора за 5 минути и си готов да караш на бензин.Обаче караш ли на газ после ще е същото на бензин.просто искай ресет реле,явно са некадърници

това е за ТПС-а,не е лошо да го замериш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”