Проблем с голф 4 1,6 SR

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
s.atanasov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с голф 4 1,6 SR

Мнениеот s.atanasov » Чет 15 мар 2012 11:46

Здравейте колеги. От няколко дни съм притежател на въпросния модел голф. Забелязах един проблем, който е доста дразнещ - при едни определени обороти (някъде между 2000 и 3000) на втора предавка започва да придърпва и да се лашка. Търсих из форума инфо и разбрах, че може да е от датчика на коляновия вал или от ламбда сондата. Като я взех колата не съм я водил на компютърна диагностика и нямам представа дали има някакви грешки. Кажете къде във Варна мога да отида при читав майстор да я погледне. Из форума като търсих или намерих някакви много стари теми от (2005-а примерно) и не знам доколко са актуални сервизите или говорите за някакви майстори от сорта на "Иди при Пешо, Иди при Пацо", които аз няма как да познавам :)

s.atanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с голф 4 1,6 SR

Мнениеот s.atanasov » Чет 15 мар 2012 15:10

И още нещо. Възможно ли е това лашкане да е и от скоростната кутия тъй като знам, че на тия голфове са им проблемни (1998-а) е. За сега нямам проблеми с включване на скоростите, но съм малко лаик и като прочета нещо ходя да се шашкам.

Потребителски аватар
pleasuree
Автомобил: Golf MK4 V6
Двигател: AUE 2001

Мнениеот pleasuree » Чет 15 мар 2012 16:15

Само на 2ра ли ти го прави това? При мен го прави до 3та включително.Чел съм тук доста и май проблема е в глупавия компютър /бърка ЕЛ сигнала,който получава от жилото или нещо такова беше/ :banghead: Наистина е много досадно!!

s.atanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s.atanasov » Чет 15 мар 2012 18:53

Направих един обстоен тест драйв. Вярно, че го прави и на трета, но на малко по-ниски обороти почва (на 1800 някъде) и почти не се усеща.
Днес изчетох сигурно всички теми, в които колегите се оплакват от скоростната кутия и започнах да търся и други симптоми. На свободна се чува едно пристъргване, което при натиснат съединител изчезва.
Чакам някой колега от Варна да се включи и да каже на кой доктор да я заведа, че не съм сигурен дали ми се ходи в автотрейд където само за здравей сигурно ще ми вземат 100 кинта.

jackitos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jackitos » Пет 16 мар 2012 4:33

s.atanasov написа:Чакам някой колега от Варна да се включи и да каже на кой доктор да я заведа, че не съм сигурен дали ми се ходи в автотрейд където само за здравей сигурно ще ми вземат 100 кинта.

Не са 100 а 30 лв. с ДДС и фактура. Казват ти какво и има и колко ще струва, а ти сам си решаваш при тях или другаде. Проблема при Автотрейд и другите фирмени сервизи е високата цена на оригиналните части. Аз за всичко "под капака" ходя там, а и по някога имат намаления на оригинални части и с малко късмет може да облажиш нещо оригинално на цената на неоригинално.
Аз споделям само опит ти си решаваш. Автотрейд дават фактура и гаранция, а Пешо и бай Иван вземат мангите на ръка и да те няма :)
Аз така смених оригиналните 10 год амортисьори (бяха заминали) с неоригинални и колата започна да скърца като каруца. Оказа се след четене из форума, че оригиналните си идват с някакви подложки точно срещу това скърцане. Ако човека от сервиза (условно наречен Бай Някой си) знаеше щеше да ги заръча отделно, но не би броихмо 500 за амортисьорите макферсона и селенови втулки и чао, сега мога на арменския поп да се оплача. А в Автотрейд цената е 450 за два амортисьора с труда, но гаранцията е 2 (две) години ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”