Здравейте,
Имам следния проблем:
Преди около година и половина на колата и сменихме термостат и фланец, с капачката и уплътнението и някои от маркучите, защото въобще не загряваше (градско - 80, извънградско - 60 градуса).
След смяната всичко беше наред за около 3-4 месеца и с падането на студа започнаха истинските проблеми - започна да губи антифриз. На 2-3 седмици и светва лампата, доливам и така до пролетта. Никакво значение дали е градско или извънградско.
Лятото иди-дойди - на месец доливах вода и като събрах пари, хайде пак на майстор. Тестваха с някаква пипета и казаха гарнитура на глава. После водна помпа. Резултат никакъв. Последния ремонт след смяна на гарнитура на водна помпа, фланец и уплътнение издържа една седмица и направо изтече целия. Колата загрява, парното си духа топло. Пак ще я карам на майсторите за рекламация, но ако някой се сети нещо моля да сподели, защото вече не знам какво да правя. Иначе на топъл двигател изпарява от фланеца и се образува малка локвичка на блока (преди последния ремонт). Трима майстори, една камара пари за части по каталог и работа, и резултата е все по-плачевен.
Моля да ме извините, ако има такава тема, но писах "антифриз" и "голф 4" и т.н. и при тези условия разбирате колко и какво излиза.
Теч на антифриз - Golf 4 1.6 101hp '99
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Re: Теч на антифриз - Golf 4 1.6 101hp '99
Колата с какъв мотор е код?
От каде изтича антифриза?
При смяна на гарнитура главата огледана ли е да ли не е пукната?
Шлаифана ли е главата?
От каде изтича антифриза?
При смяна на гарнитура главата огледана ли е да ли не е пукната?
Шлаифана ли е главата?
За съжаление на разбирам въпроса за кода. Иначе е бензин, инжекция, с метан. Трима майстори досега не разбраха откъде изтича
И аз не знам. Чувал съм за някакъв антифриз, при който теча се хваща с UV лампа, но не е правено. А и не знам откъде да купя такава течност. Шлайфана е и не е пукната.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Сменихте ли го тоя фланец, от който сълзи?
Теч на антифриз - Golf 4 1.6 101hp '99 - fixed
Теча е от фланеца. При отваряне на капачката на резервоара за антифриз, оттам "фучи".
Пазете се от "кадърни" майстори.
Пазете се от "кадърни" майстори.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”