Смяна на задни накладки - Джета 2 - 89г.
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на задни накладки - Джета 2 - 89г.
От известно време чувам едно суркане отзаде-дясно при спиране и мисля, че съм за смяна на накладки. Сега обаче се чудя дали бих могъл да се справя сам. Някой ще сподели ли дали е голяма философия и ако има пък някъде снмков материал ще е още по-добре. Нужни ли са някакви специални инструменти? И това упътване до колко ще ми е от полза? Става въпрос за Джета 2 - 89г, 1.6 бензин.
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на задни накладки - Джета 2 - 89г.
Кажете поне какви инструменти да приготвям?!
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Ако си с дискове нищо сложно.Ако си с барабани обаче трябва да внимаваш с пружините.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Отверка за прибиране на накладката към цилиндърчето(но най-добре едно по тънко шило за тази цел),както и чукче за да може като захване малко шилото прожинката на накладката да удариш и да законтри .В противен случай започва едно псуване и търсене на пружниката.
Някой първо закачат отгоре накладката,други отдолу-лично аз първо закачам отдолу,после ръчната-след това отгоре...прибирам леко всичко да се напасне..
След това слагам барабана-пробвам как се върти,слагам гумата и болтовете..стягам и пускам от крика...достягам.
Пробвам как е-първоначално е зле разбира се,и така
Някой първо закачат отгоре накладката,други отдолу-лично аз първо закачам отдолу,после ръчната-след това отгоре...прибирам леко всичко да се напасне..
След това слагам барабана-пробвам как се върти,слагам гумата и болтовете..стягам и пускам от крика...достягам.
Пробвам как е-първоначално е зле разбира се,и така

- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Та, освен шилото, не разбрах какви други инструменти трябва да имам - какви номера ключове.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
icemans написа:Та, освен шилото, не разбрах какви други инструменти трябва да имам - какви номера ключове.
Предполагам си с барабани отзад. Което значи, че после трябва да оправиш луфта на лагера, който трябва да свалиш. Вероятно няма да се справиш, ако не си го правил много пъти, понеже е малко тънък моментът там. Или извикай някой опитен да го направите заедно или я закарай на сервиз. И си приготви пари за лагер. Понеже вчера отворихме с колегата барабана за едно, а то се оказа, че имаме за смяна лагер
stefan4o написа: Вероятно няма да се справиш, ако не си го правил много пъти, понеже е малко тънък моментът там.
Tънкият момент е че не трябва да се презатяга, затягаш с РЪКА колкото можеш, след това връткаш с ключа четвърт оборот, завъртш барабана, ако се върти лесно си ОК, ако се върти много трудно разхлабваш малко. Слагаш контрата и си готов!
П.П. и на мен ми беше странно защо се оставя така леко затегнато и го мерих със силов ключ, но изглежда така си е измислено?
- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
Колега сменяш квото сменяш и слагаш барабана слагаш гайката стягаш на рака колкото можеш после слагаш джантата завиваш болтовете и тогава вече обираш луфта на лагера трябва да има минимален луфт щом размърдаш джантата даже луфта аз го меря на спусната кола като натискам с крак в горната част на гумата ако има минимален луфт е добре ако няма луфт вдигаш пак с крика навиваш с ключа още слагаш контрата на гайката шплента и си ти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”