Шумоизолация на преден капак на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Шумоизолация на преден капак на Г3

Мнениеот dxd » Съб 25 ное 2006 16:21

Шумоизолация на преден капак на Г3 някой правил ли е като тези на нафтовите печки :wink:
П-п имам предвид кичето или каквото и да е там :wink: Ще съм благодарен на всякакви предложения и полезни статии :wink:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 25 ное 2006 22:25

Според мен въпроса трябва да е в раздел "направи си сам".
Ако имаш възможност погледни под предния капак на по-новите Лада Нива. Тези дето са със старите купета и с дигател 1,7i. Сам ще намериш отговор на въпроса си. Шумо и топлоизолацията ще ти излезе за не повече от 10лв.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 25 ное 2006 23:25

Въпроса е интересен и аз съм мислел за това след като сложих кората под двигателя и спря да се цапа капака отдолу...и какво имало под предния капак на Нивите?

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Нед 26 ное 2006 17:58

не обиждай дизелите на нафтови печки-защото има ПЕЧКИ -пред който твоя бензин е като ДРЪГЛИВ КОН.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 26 ное 2006 19:13

SMEL написа:...
mhihi mhihi Хихи.. някой си държи на домашното отопление! :beer :beer
Относно обезшумяването, аз лично се разходих до магазин 'Алати', точно преди ХААС и си купих от там едно самозалепващо алуминиево фолио с ... забравих думата... гума на мехурчета отдолу, като дунапрен, ама гума. Всъщност, лепилния слой е на самата гума, а в/у нея е фолиото. Взех си 1.5м2, макар, че можеше и по-малко. Само ми се щеше да е с по-дебела гума, но точно тогава нямаше по-дебела с лепило. Не знам доколко се намали шума, но сигурно все нещо е свършило като работа, защото точно тогава сложих един гаден (нов) тампон на мотора и почна да тресе яко, та на следващата седмица го свалих (тампона) и не можах да направя разликата...

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 26 ное 2006 20:09

Със сигорност ще свърши работа каквото и да сложиш под капака само преди това има два въпроса ?

1. Налага ли се ....при мен чувам гумите по асфалта но не и двигателя дори не мога да разбера дали понякога работи или не ...познавам по червените лампи кат светнат че е загаснал....предполагам че и при другите е така
2. Ако има шум в купето изолация трябва да се сложи в предната част на купето зад педалите и таблото а също и на вратите ....мисля аз

правил съм на първата си кола изолация с велтер (не е най удачното ) и с дунапрен зад педалите и ефекта беше чувствителен....

Карам голф 3 и тоя опел от снимката ....да не си помислите че имам предвид опела....
Сещам се и за материал,тиксон или нещо подобно продава се в Криома за звуко изолация ама не съм го пробвал ,колеги казват че вършел работа за кутии за Пс за шумоизолация ,ама се притеснявам че един квадратен метър с дебелина 5 мм тежи 5 килограма ,двувратките имат проблем с провисването на вратите а остана и да го предизвиквам ама това е въпрос на експеримент !!

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Нед 26 ное 2006 20:36

Виж
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... %FF#315763
и
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F6%E8%FF
Само да ти кажа, че FireEx губи добрите си качества на обезшумяване като го притиснеш, т.е може да го слагаш точно там където искаш и не гори, а мисля че има и двуслойни и самозалепващи се. Успех. :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 27 ное 2006 9:59

Хм...понеже виждам че някои колеги възприемат идеята неправилно-поне за мен обезшумяването на капака има за цел да се намали шума от двигателя слушан извън купето :D .Това е ...всеки луд с номера си...някой иска колата да му реве,аз пък искам така да стане, че да не можеш да разбереш кога работи...само че отвън.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 27 ное 2006 10:15

Колеги мерси за помощта ще пиша и снимам като направя интервенцията :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”