колеги помогнете ми за климатика

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
K_O_K_O
Автомобил:
Двигател:

колеги помогнете ми за климатика

Мнениеот K_O_K_O » Съб 17 мар 2012 5:59

Здравейте колеги.Искам да си сложа на колата климатик и бях чул от познати,че имало някой Тошко от Стралджа,който слагал турски климатици,много ви моля ако има някой номера му да ми го даде да си реша проблема най-накрая или ако някой знае евентуално някой друг читав майстор,който слага такива климатици да даде телефон за връзка:)

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Re: колеги помогнете ми за климатика

Мнениеот dxd » Съб 17 мар 2012 9:06

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Съб 17 мар 2012 9:41

Tочно той е човека който ще ти свърши работа.Работи много качествено. :да:

Потребителски аватар
K_O_K_O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот K_O_K_O » Съб 17 мар 2012 14:55

Благодаря ви много колеги,а някой чувал ли е кой и къде слага тези турските климатици :)

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Съб 17 мар 2012 15:56

Не се занимавай с глупости, сложи си оригинален климаТИК от Голф като твоя - цялата операция с части, труд и пълнене излиза около 500-600лв. Всичко останало са пари на вятъра.

Потребителски аватар
K_O_K_O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот K_O_K_O » Съб 17 мар 2012 17:12

колега не е за голфа ми,а за другата ми кола Дачия Логан,а там оригиналните климатици ми излизат много солено за това питам ако някой знае координати или номер за връзка с това момче,което ги слага в Стралджа да ми даде номера,защото чувам много хубави отзиви от него :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 мар 2012 0:32

Както Ви е казал и колегата ми днес (предполагам,че за същата Дачия става дума),по-добре е да се монтира оригинален.
турски звучи по-зле и от допълнително монтираните италиански климатици,които са били много модерни за VW и Аudi през 90-те години.Климатикът не е просто нещо,което е отделна система и се забива там и започва да работи.Той има много допирни точки с двигателя,с охлаждането на колата,със системата за парното под таблото и т.н. Слагането на каквото и да е,което не е оригинално за модела автомобил,води до две неща - проблем с бъдещото намиране на части,както и не достатъчно добра ефективност на климатика,през горещите дни,защото заводски той се изчислява според обема на купето и възможностите на двигателя.При допълнително слаганите климатици,които не са оригинални за модела,се слага каквото има - какъвто радиатор се събере,какъвто компресор горе-долу пасва като място и захват към купето,какъвто вентилатор може да се сложи в купето и т.н. и това създава жестоки ядове по-натам,защото влияе много лошо на останалата част на колата - започва да не смогва да охлажда антифриза (колите с климатик,са с по-голям воден радиатор) и тем подобни неща.
Както е казал и колегата ми,най-добре за колата и за самия климатик е,да бъде свален от кола донор и монтиран на Вашия автомобил.Останалото е доста компромисно решение,което води след себе си до много проблеми.
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”