ЗДР.От известно време вече ми писна да ми бучи задния лагер на главината и реших да го сменям.Последния път бях сложил някакъв уш немски (не помня марката) и след като минах има няма 5К-8К се разбуча пак.Пученето почва да се усеща някаде около 50км/ч та чак до максимална скорост,напоследък толкова много бучи,че чак несе чува нито вятара нито мъркането на мотора.Предложете ми хубава марка за лагери на достъпна цена и кате от Варна може да се закупи от хубав магазин.
Звяра е Г2 87г JR мотор 1,6ТД,отзаде е с барабани.
лагер за задна главина голф2 марка?
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: лагер за задна главина голф2 марка?
Предложете ми хубава марка за лагери на достъпна цена
Колега,те такова животно нема.Високо качество лагери-FAG или... SKF.Най-добре от магазина на представителството на тези фирми,за да не е менте.
Колега,те такова животно нема.Високо качество лагери-FAG или... SKF.Най-добре от магазина на представителството на тези фирми,за да не е менте.
Отиваш с Ауто+ взимаш SKF или F.A.G. , на моя голф сменях всичко отзад , барабани , лагери , накладки , цилиндри купих си на F.A.G. и сам доволен 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
За SKF съм чувал само хубави неща,за FAG не съм много запознат но трябва да се пробват и те,майче ще купя FAG та да ги пробвам.
vladtod® ти си се престарал със снимките
,чак толкова нямаше нужда иначе благодаря ти за показаното уважение.
естествене съм благодарен и на другите колеги коментирали.
Поздрави.
vladtod® ти си се престарал със снимките

естествене съм благодарен и на другите колеги коментирали.
Поздрави.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Сложи си качествени лагери, 25-30 лева е комплекта, не си струва за 10-15 лева да правиш упражнения по два пъти 

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
hinev написа:Отиваш с Ауто+ взимаш SKF или F.A.G. , на моя голф сменях всичко отзад , барабани , лагери , накладки , цилиндри купих си на F.A.G. и сам доволен
Колега, колко време/км си доволен?
batko_miro написа:Сложи си качествени лагери, 25-30 лева е комплекта, не си струва за 10-15 лева да правиш упражнения по два пъти
Колега, какво ще е качественото за 30лв комплекта? Не се заяждам, само питам! Щото аз редовно си патя от лагери на ФАГ и СКФ. Давам 50лв за задни лагери, но да не се обадят след 10-15к км! Само да знам къде има такива и си ги купувам утре!
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Точно FAG съм си сложил на сегашния автомобил, такива си сложих и на предишния(и предни, и задни). На тройката не са се обадили още, а е със спортно окачване и 215 гуми лятото, една идея повече се натоварват. На предишния автомобил(голф 2) бяха на 22-23000 км като го продадох и проблеми нямаше до момента. И аз не се заяждам, но сигурен ли си че им оставяш необходимия луфт при монтажа, ако се пренатягат и от Порше-София да си вземеш, ефекта ще е същия, поздрави 

- dushanov
batko_miro написа:Точно FAG съм си сложил на сегашния автомобил, такива си сложих и на предишния(и предни, и задни). На тройката не са се обадили още, а е със спортно окачване и 215 гуми лятото, една идея повече се натоварват. На предишния автомобил(голф 2) бяха на 22-23000 км като го продадох и проблеми нямаше до момента. И аз не се заяждам, но сигурен ли си че им оставяш необходимия луфт при монтажа, ако се пренатягат и от Порше-София да си вземеш, ефекта ще е същия, поздрави
Нищо не пренатягам, защото не си ги правя аз, ами в сервизи-4 на брой.

nebeto, извинявай, че малко така го обръщаме на чат в темата ти, но е хубаво да се знаят мненията на колегите!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз доколкото зная огромно значение за лагера има неговия монтаж и респ. натягането му. Оттам насетне е късмет, колко ще изкара. Не е голяма философия, ама се иска усет и опит, за да го правиш като хората.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сложил съм едни SKF,комплект,преди близо 4 години.Малките лагери обаче не бяха с надпис SKF..нещо друго..В комплекта си имаше и грес и семеринги.Греста не я ползвах,имах си изпитана,но да "натъртя'-семеринга трябва да е здрав,защото пусне ли вода и прах в лагерния възел-нищо не издържа,ако ще титаниеви лагери да са!А,лагерите -комплект всичко бяха 60левчета с някаква лека отстъпка-от официален вносител на SKF(Руми-Трейд)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Сегашния голф го взех с нови лагери и на четирите колела и за 40 000 още не са се обадили. На предишния първо задните започнаха да вият и първо взех едни "датски" от Симеон - изкараха 5000км. Смених ги с комплект FAG за 25лв купен от магазин за лагери, а не за авточасти в Ямбол, по-късно се наложи един по един да сменя и предните пак с FAG по около 50лв всеки. Задните изкараха около 100 000, но при едно ПТП се наложи да ги изхвърля заедно с целия заден мост.
Регулирането на хлабината си я правя сам като стягам гайката с накрайник, но го въртя с ръка, а не с върток. После правя една обиколка на махалата и пак вдигам колата на крик, ако луфта не ми хареса го коригирам.
Ако SKF са истински би трябвало да са по-качествени от FAG, но в Бг се иска и доста късмет като си купуваш някакви части.
Регулирането на хлабината си я правя сам като стягам гайката с накрайник, но го въртя с ръка, а не с върток. После правя една обиколка на махалата и пак вдигам колата на крик, ако луфта не ми хареса го коригирам.
Ако SKF са истински би трябвало да са по-качествени от FAG, но в Бг се иска и доста късмет като си купуваш някакви части.
- nebeto
пуснал съм темата понеже не съм много компетентен относно марките лагери (и не само) така,че коментирайте без притеснения.
Която и марка да е ще се купят от магазините посочени от колегата "vladtod®" (още в началото на темата),в официалния магазин на SKF едвали ще има нещо нестабилно.Ще изчакам още малко коментари поне за обща култура да съм имформиран.
Благодаря ви,много се радвам,че съм член на този готин форум.
Която и марка да е ще се купят от магазините посочени от колегата "vladtod®" (още в началото на темата),в официалния магазин на SKF едвали ще има нещо нестабилно.Ще изчакам още малко коментари поне за обща култура да съм имформиран.
Благодаря ви,много се радвам,че съм член на този готин форум.

- nebeto
днес купих лагерите от магазина "Лагер инжинеринг",цената е 29,**лв,марката е FAG.
- dushanov
Изглежда като истински...
nebeto, надписите на ФАГ гравирани ли са или щампи? И 30лв на колело нали?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”