Проблеми с мощноста на бензин Golf III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BEKI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблеми с мощноста на бензин Golf III

Мнениеот BEKI » Нед 23 яну 2005 19:12

Колата е GTI 115 к.с. На бензин вървеше прекрасно преди да сложа АГУ(LOVATO с ламбда контрол).Сега на газ върви добре но на бензин
му падна мощноста(по моя преценка стана около 90 к.с.).В сервиза ми казаха че е нормално тъй като смесителя намаля сечението на тръбата за входящ въздух.И при пълно натискане на педала на газта не може да влезе нужното количество въздух,съответно компютъра не подава бензин.
Ако е така дайте идея как да вкарам принудително въздух че да си
възвърна поне 115 кончетата.Благодаря ви.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 23 яну 2005 20:31

дебитомера няма как да знае че е свита тръбата. според мене се получава обратния ефект-дебитомера се отваря напълно а компа блъска бенз и дави.
как ти е разхода на бенз?

Потребителски аватар
BEKI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BEKI » Нед 23 яну 2005 21:18

Сутрин като я запаля имам чувството че е много богато.
Разхода започва 99.9 литра и след 5-6 км. пада на 15 л. (студена).
Мисля че разхода е по-висок.Преди две седмици ходих на диагностика .Когато превключих от газ на бензин СО % започна от
10 и след 2-3 мин. падна в нормите 0.02.Майстора каза че компа се адаптирал.също така ми каза че ламбда сондата ми реагирала бавно.
Може би е в нея причината?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 23 яну 2005 21:55

ламбдата принципно дава бавен сигнал и компа я чете на интервали-едва ли ти е тя причината...
борда не го гледай-нормално е да показва 100/100 и да пада после.
значи диагнозата се потвърждава-ти като я сриташ мотора засмуква рязко=дебитомера хлопва отворен напълно=компа си мисли е има яко въздух и блъска бензин и я дави.
резултат-не върви и подхарчва.
виж иди при газаджиите и им кажи да мислят нещо-по голям смесител ли... абе да се оправят-ти нали им плати?

Потребителски аватар
BEKI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BEKI » Нед 23 яну 2005 22:53

Газаджиите ще кажат "Газов инжекцион" но цената му е висока.
Въпроса ми е при сегашната ситоация мога ли да вкарам по някакъв начин допълнително въздух за да се получи долу горе приемлива
компенсация.Например ако направя байпас (с някаква тръба ) от въздушния филтър към мъркуча след дебитомера който ще го прекъсна с магнит-вентил и ще работи само когато колата е на бензин.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 24 яну 2005 10:35

ако можеш да изчислиш колко дроселира смесителя и колко ще се забавя въздуха за да мине байпаса че като цяло да се получи точна компенсация-давай... :lol:
иначе сериозно не се занимавай-има връзка м/у дебитомера и компа и ако не подадеш чрез дебитомера вярна информация компа няма да ти пръсне бензин колкото трябва.
може би е вариант да се опиташ да свиеш входа на въздуха, преди дебитомера за да може да го накараш да мери все пак вярно що годе...
иначе-няма да има по твоя начин подобрение.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”