Kабел за детонацията.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Kабел за детонацията.

Мнениеот batslav » Съб 09 дек 2006 10:16

Имам питане.Имам голф 3 ГТИ 2 Е 115 к.с. и ми е изгорял този кабел за детонацията, колата ми заглахва и на бензин и на газ вазможно ли е този кабел да е от голямо значение.При положение че мотора ми е наред отварял сам го за смяна на сегменти и гумички на клапаните,сменил сам свещи палец ваздушни филтри катализатора сам махнал на 3 сервиза сам я карал за ланди сонди и електроника и не незнам какво да правя(Пример ако карам с 80 км. исам на 5 предавка като варна 4 все едно стои на едно място иска време и тогава набира)Не е и саединител на високи скорости и обороти е добре.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 09 дек 2006 13:56

Принципно, откачането на който и да е от датчиците, ако не загасне колата, то компа минава в авариен режим. Не ти се комадват доста от...да го кажем "екстрите" на мотора, в това число и петата дюза, за студен старт, която според достоверни источници във форума играе ролята и на обогатителна помпа при рязко ускорение.
Така, че отговора е ДА! Важен е! Освен това, този датчик е пряко отговорен за промяната на ъгъла на изпреварване на искрата.
Защо обаче смяташ, че този датчик ти е изгорял? Механично увреждане ли?

Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batslav » Съб 09 дек 2006 16:14

radotom написа:Принципно, откачането на който и да е от датчиците, ако не загасне колата, то компа минава в авариен режим. Не ти се комадват доста от...да го кажем "екстрите" на мотора, в това число и петата дюза, за студен старт, която според достоверни источници във форума играе ролята и на обогатителна помпа при рязко ускорение.
Така, че отговора е ДА! Важен е! Освен това, този датчик е пряко отговорен за промяната на ъгъла на изпреварване на искрата.
Защо обаче смяташ, че този датчик ти е изгорял? Механично увреждане ли?

закарах колата на сервиз тук в София мисляче беше D & S motors както и да е, там ми откриха че този кабел не работи всичко останало си е наред.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”