Golf 3 GTI Прекъсва на ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sweetestboysf
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 GTI Прекъсва на ход

Мнениеот sweetestboysf » Съб 07 май 2011 14:24

Здравейте,

тъй като очевидно проблема с прекъсването на колата се задълбочава, реших да пиша тук. Ще се опитам да обясня накратко какво се случва. Става въпрос за голф 3 ГТИ 1995 г. Нямам като цяло оплаквания освен следният необясним за мен номер. Колата върви добре, демаражна е обаче напоследък все по-често примерно си седя на светофар и изведнъж оборотите рязко падат и колата гасне. АКо успея да хвана момента с натискането на газта проблема изчезва. Същото нещо се случва понякога и по време на движение като тогава, както разбирате проблема изглежда като придърпване. Вчера и онзи ден , нещата започнаха да се случват по-често от обичайното т.е. 2 последователни дни, като особено вчера освен придърпването което беше около 7-8 пъти за 1 км разстояние се чу и цъкане (като при даване на контакт) и тъй като станаха няколко последователни таива, от ауспуха се чуха гърмежи. Чудя се дали имате представа на какво може да се дължи проблема. Колата не е оставяна без гориво и нещата според мен не са пряко свързани с това. По-скоро с моите скромни познания ми намирисва на електрически проблем. Моля за вашите мнения.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 GTI Прекъсва на ход

Мнениеот tisho_psg » Съб 07 май 2011 20:47

Колега не съм майстор,но за да ти помогнем е добре да кажеш с какъв мотор си и имаш ли газова уредба поне :да:

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Съб 07 май 2011 21:37

цъкане казваш се 4ува... във високите колата развърта ли се добре или само шуми пък не върви?! проблема ти хи4 не е електри4ески. дай малко инфо за мотора и ще го мислим

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Съб 07 май 2011 21:49

Моето мнение е,че тези гърмежи се пораждат от недоизгоряла горивна смес.Това значи,че имаш проблем по оста:делко-кабел-свещ.Може и да греша,но все пак погледни тези толкова важни за правилното изгаряне нещица.Цъкането,най-вероятно е искрата,която прехвърля някъде по делкото,може би. :screwy

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Нед 08 май 2011 8:39

При мен се оправи това прекъсване след смяна на дистрибуторна капачка и палец.

sweetestboysf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetestboysf » Нед 08 май 2011 19:18

Колата е 2.0 литра и върви само на бензин! Като пушка е във високите обороти, но тя си върви добре (когато не прекъсва) и в ниски. Цъкането както казах не прилича на искра, а по-скоро на прекъснато захранване.

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Нед 08 май 2011 20:08

Да не е от някое реле

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 08 май 2011 21:47

sweetestboysf написа:Колата е 2.0 литра ...

Хубаво, де, ама има 4 типа двигатели 2.0, дето се монтират на Г3.
2Е, AGG и ADY са 8-клапанови, 115 коня, а има и ABF - 16V мотор, 150 коня.
Виж в големия талон, графата 'Двигател №...' Първите 2-3 букви от този номер идентифицира твоя мотор.
Колата поддържа диагностика с VAG-COM. Закачи я някъде и виж има ли грешки записани ;)

sweetestboysf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetestboysf » Пон 09 май 2011 0:44

За да пиша тук значи съм опитал по4ти всичко. 115 коня е колата... талона не можах да проверя, щото е в жена ми . Допускате ли възможност да е от ХОЛ или комутатор? На компютър съм я закачал и няма никакви грешки там. Ще прегледам кабелите утре и дори и да изглеждат добре мога да опитам да ги сменя така или иначе. Може би ще се вслушам в съвета за капачката и палеца също. Дали Ви идва и друго наум? Благодаря за мненията до сега.

powerstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот powerstar » Пон 09 май 2011 8:48

Кабели, свещи, лоша маса от акумулатора към двигателя...

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 09 май 2011 14:47

Здравей колега,
същият проблем ме мъчи повече от година, надявам се,че днес го решихме.
Колата ми е Golf3 GTI 2E мотор от 1994г. По километраж е на 227к / поне 100к са скрити /.
Проблема беше придърпване по време на движение.От известно време започна и да гасне,след това пали и си работи нормално. Понякога не иска да запали и след време запалва. При проверка на централния кабел със свещ дава искра, на кабелите на цилиндрите също дава искра. При диагностика не показва никакви грешки.
Сменях реле30, реле 167,подменихме и бензиновата помпа с нова Бош.Въпреки всичко това мотора гасне когато си поиска.
Тази сутрин я закарах в сервиза, който ползвам от 4 години / от както съм я купил /и им казах , че ще стои докъто не я оправят. При диагностиката не излизаше никъква грешка, мотора работи повече от час на место и нищо.
При напръскване на бобината с някакъв флакон за водна мъгла, мотора угасна веднага.
Поставиха нова бубина Беру 123лв. Изминах над 100км за проба и вече работи нормално- за сега.
На старата бобина намериха една нищожна пукнатина / едва забележима /, която при навлажняване намалява енергията на искрата / според майсторите / и колата гасне / въпреки че при проверка със свещ има искра /.
Надявам се неволите ми да са свършили и това да е полезно на теб.

Потребителски аватар
Viktor Cankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viktor Cankov » Пон 09 май 2011 15:39

Според мен е или дистрибуторна капачка и палец или моторчето за оборотите на празен ход(стъпков мотор)...и аз имам такъв проблем с АБФа

sweetestboysf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetestboysf » Вто 10 май 2011 22:02

Здравей Vladovelin, изключително сходен изглежда твоят проблем, който се надявам искренно да си отстранил с тези промени. Този флакон с водната мъгла ми хареса като симулация, защото и при мен тази проблематика по-често се проявява при по-влажно или дъждовно време. Утре и аз ще отида на майстор електричар и ще се опитам да разреша проблема веднъж завинаги. Сходното между нас са и километрите на колите ни, макар моята да е 95, но пак е на 220 000 км. Много благодаря за мненията. Ще докладвам веднага щом разреша проблема!

Благодаря Ви.

Ombre1
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E 1994

Мнениеот Ombre1 » Пет 23 мар 2012 10:12

И какво стана накрая :)?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”