масло по радиатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
red man
Автомобил:
Двигател:

масло по радиатора

Мнениеот red man » Сря 29 ное 2006 22:07

На питата на радиатора има масло от към страната на решетката. Измивам го с пароструйка и пак се появява. Нивото на маслото и на антифриза не спада. Какво става не знам помогнете!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 29 ное 2006 22:14

:gruebel Бе... щом питаш, сигурно си проверил, ама.. 100% гаранция ли е, че е масло? Щото там масло...
Освен да ти капва по мъничко разтопена гресчица от ключалката на предния капак.
Хидравлика на волана имаш ли? Маркучите към помпата на хидравликата да минават наблизо?

red man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red man » Сря 29 ное 2006 22:22

да проверил в сервиза казаха че е спукан топлообменник. Махнаха го но ефект няма. Ще проверя хидравликата ама не вярвам да е от там...

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Сря 29 ное 2006 22:30

Колега в коя част на радиатора го има това "масло"? В горната или в долната част която е под бронята и се вижда от долните отвори? Къде държиш обикновено колата в гараж или на улицата? Аз имам едно предположение щото и аз се бах видял в едно чудо с едни такива "течове" и накрая ги хванах от къде са и какво са и е много смешно ама отговори най-напред да не се подвеждаме, пък и другите колеги да не занимавам с глупости :D Освен това да питам имаш ли климатик, макар че щом виждаш радиатора отпред би трябвало да нямаш. И за всеки случай кажи как се държи нивото на хидравличната течност, както предположи и колегата преди мен.

red man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red man » Сря 29 ное 2006 22:42

Климатик нямам а петното се образува точно кадето е решетката. Колата по често я държа отвън. Хидравлично масло доливам не повече от 50-60 мл. на 3-4 месеца

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 29 ное 2006 22:54

Някое куче ти препикава маската. Аз така се бях побъркал да свалям колелата на Трабанта да гледм спирачките :Mr Green Fun

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Сря 29 ное 2006 23:03

Значи ако имаш предвид решетката с емблемата моя вариант отпада щото идва високо. Наистина тогава става голяма загадка щото там няма от къде да дойде. Опитай се да видиш дали от вътрешния край също няма такова петно, да не е нещо което да пръска отвътре и да се отича отпред. А и това доливане на хидравликата хванал ли си от къде изчезва, макар че е помалко.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Сря 29 ное 2006 23:06

Хе колегата преди мен ми уцели варианта. При мен обаче го правят котките, просто си "маркират" по долната част на решетката. Особено като го е направило веднъж вече и другите повтарят :D и това стои точно като мазен теч . Но щом е толкова високо надали е от тях.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 29 ное 2006 23:11

Аз го хванах на местопрестъплението. Ако не беше питбула на комшиите сигурно щях да го удуша с голи ръце. Толкоз ми беше прекипяло да вадя барабани и вътре сухо. Един ден тъкмо свалям поредния и комшията излиза и го пуска. Песа дойде до мен, подушка ме и отиде и препика предното колело. Аз в началото само гледах така :shocked и не можах да реагирам от яд. :motz:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 30 ное 2006 9:45

red men написа:... Хидравлично масло доливам не повече от 50-60 мл. на 3-4 месеца

Бе вярно, че не е много, ама да не би да имаш някоя дупчица на маркуча и точно там да ти пръска? Знаеш, че масло се разнася навсякъде и ного на тънък слой.
За пример: откакто съм я купил колата, 2-3 години, не е мърдало нивото на хидравликата (да чукам на дърво!) Скоро си смених течността профилактично и разлика няма.

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Чет 30 ное 2006 12:42

radotom написа:
red men написа:... Хидравлично масло доливам не повече от 50-60 мл. на 3-4 месеца

Бе вярно, че не е много, ама да не би да имаш някоя дупчица на маркуча и точно там да ти пръска? Знаеш, че масло се разнася навсякъде и ного на тънък слой.
За пример: откакто съм я купил колата, 2-3 години, не е мърдало нивото на хидравликата (да чукам на дърво!) Скоро си смених течността профилактично и разлика няма.
Колека 100% подкрепям Радо от там ти се получава тая мизерия :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”