Голф 2, барабанни спирачки отзад.
Нещо онзи ден ми блокира едното задно колело и когато разглобих се оказа, че триъгълния клин който е в задната спирачка и компенсира износването на накладките е паднал почти до долу и държи накладките отворени. Реших, че може да е защото имаше около 1.5мм феродо на едната и 2мм феродо на другата. Купих си нов комплект задни накладки за двете колела (ПАГИД за 25лв). Обаче ми направи впечатление, че барабаните са ми изядени поне около 3мм (може и повече). Гледах в една книга, че дават номинален диаметър на барабана 180мм, максимален (тоест за смяна) 181мм. Това реални размери ли са според вас. При само 1мм изтъняване и се сменя барабана ? Според вас да карам ли още с тези моите барабани (поне 3мм издълбани) или да взема нови ?
Кога се сменят барабаните на задните спирачки
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
vaskoto1 написа:сменяй! нови барабани+комплект накладки + лагери + хидроцилиндърчетата за 2те колела мога да уредя за 180 кинта всичко за 2ка!
може сигурно и по добри оферти да има-не се цигани не е безбожни пари все пак!
лагерите задължително нови като сменяш барабаните!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
Ами цилиндърчетата съм ги сменил преди 2 години, мисля да не ги барам. Накладки вече взех за 25 лева, ремонтен комплект включващ всички пружинки и скобички за 11 лева, утре ще взема барабани, лагери и грес. Последните 3 неща за колко пари можеш да ги намериш ?
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Купих барабани 2 х 40 лева и комплект (2 лагера + семеринг + шплент) 2 х 15 лева. Направи ми впечатление, че барабаните са супер лускави от вън (както предните спирачни дискове). Това според мен означава, че веднага след монтажа ще ръждясат както старите ми барабани от които се люпят цели люспи и задират постоянно в задния капак на спирачката !!!
Ако ги намажа с грунд за черни метали дали ще е добре или няма да му понесе температурата до която се загряват ?
Ако ги намажа с грунд за черни метали дали ще е добре или няма да му понесе температурата до която се загряват ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”