бе появи се некво странно придърпване :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

бе появи се некво странно придърпване :(

Мнениеот mucho » Вто 25 яну 2005 9:38

та тва ще е една сравнително кратка и поучителна (поне за мен) историйка на тема "да би мирно седяло не би чудо видяло" ...

... та преди време (понеже съм ноу утворен) реших, че е добре така съвсем профилактично да си напраа, по зимно му, една диагностика на електрониката на колата - не, че съм имал некви оплаквания (е ся вече иам) и отидох у фулдата до зоологическата ...

погледна я човека и каза, че сичко и е наред само малко ъгъла на предварене тряяло да се коригира и съм щял да го усетя с повишаването на пъргавината (е такоа нещо чесно каано не усетих ама не е там въпроса) - проблема е, че май след тази интервенция колата зе странно да придърпва на моменти ...

... интересното е, че това придърпване (доколкот моа си го обясня) се появява когато загрее колата и то при отпускане на газта почти до край (и даже по-точно казано при определено положение на педала - ако е съвсем отпуснат няма проблем) ...

... първоначално реших, че мое да е от кофти бензин, ама от тогаз изгорях 1/2 цистерна и не ще да е от тва. .... ест. отидох пак при пича и той пак я поогледа, и той спомена, че може да е от бензина, но не може да е от тази корекция на ъгъла на предварене "защото ако там има проблем съм щял да иам придърпване при вдигане на оборотите" - ся доколкот съм чувал (пък и така ми изглежда) той си разбира от работата и сигурно е прав, но проблема си остаа ...

... а също спомена, че може да е от някое от вакуумчетата, но видимо всички били наред ...

... та така, все още няям решение на проблема си - та затва ше ви помоля ако имате някви идеи за проблема или пък можете да ми препоръчате друго място за диагностика (по възможност да бачка и събота) - ше съм ви ноо благодарен ;)

п.п. ся кат глеам пак съм сътворил маааалко въздългичка тема, но такъв съм си аз спамер ;)

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Вто 25 яну 2005 9:44

бензинов филтър сменял ли си скоро

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 25 яну 2005 9:50

амииии не ;) - има ли начин да се провери дали е за смяна или просто сменяш?!

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 25 яну 2005 9:58

Ми той се вижда при теб мисля, като е мръсен сменяш :)
Отделно си вземи маркуч за вакууми и ги смени всичките, лошо няма може и от там да е

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Re: бе появи се некво странно придърпване :(

Мнениеот rmk » Вто 25 яну 2005 10:03

mucho написа:погледна я човека и каза, че сичко и е наред само малко ъгъла на предварене тряяло да се коригира и съм щял да го усетя с повишаването на пъргавината (е такоа нещо чесно каано не усетих ама не е там въпроса) - проблема е, че май след тази интервенция колата зе странно да придърпва на моменти ...

Защо не върнеш нещата както са били преди интервенцията, щом сам казваш, че след нея се е появил проблема.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: бе появи се некво странно придърпване :(

Мнениеот mucho » Вто 25 яну 2005 10:12

rmk написа:
mucho написа:погледна я човека и каза, че сичко и е наред само малко ъгъла на предварене тряяло да се коригира и съм щял да го усетя с повишаването на пъргавината (е такоа нещо чесно каано не усетих ама не е там въпроса) - проблема е, че май след тази интервенция колата зе странно да придърпва на моменти ...

Защо не върнеш нещата както са били преди интервенцията, щом сам казваш, че след нея се е появил проблема.

ами може и тъй да стане, но пък може и просто да е съвпадение - затва разпитвам ся ;)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 25 яну 2005 10:14

една диагностика на електрониката на колата

по това съдя,че колата е инжекцион. hmmmm
само малко ъгъла на предварене тряяло да се коригира

е как ти регулира ъгъла на запалване?
ако е само с връткане на делкото.......резултата е налице.

погледна я човека и каза, че сичко и е наред

как аджеба я "погледна"?и защо като всичко е наред поправя нещо дето работи?
то това е риторичен въпрос.... :dontknow:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 25 яну 2005 10:22

да колата е Г3 ЦЛ 1,8/75 инжекцион ... ся имайте в предвид, че аз не съм в час с колите, но пича отвори там една капачка и светеше с няква мигаща ламБа (предполагам че на принципа на стробоскопията се действа) - та в картината която се получааше преди въпросната интервенция видях, че имаше някво разминаане (или де да знам и аз как да го обясня), но след това се получааше статична "картинка" ...

... не знам хора, пак ви казвам не съм навътре с тез пущини, но треа се опраа некак си

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 25 яну 2005 13:43

няма как да видиш дали е за смяна бенз.филтър, той е джелезен и непрозрачен, просто сменяш, особено ако не си го сменял като си купил колата, дават им навън с техните бензини около 30 000 км, все си мисля че в БГ повече от 20 000 няма как да издържи с "качествения" ни бензин

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 25 яну 2005 16:24

предварението ти трябва да бъде (това е за ABS и ADZ мотори важи) 6 градуса преди ГМТ при 700-900 оборота.
ако ти е светкал със стробоскоп който няма изместване на градусите за да ги зададе и да мери-спокойно може да ти е дал голямо предварение и оттам компа се опитва да влезе в параметри всеки път като я изфорсираш (щото той се занимава и да следи предварението) и оттам се получава придърпването-защото той те задържа като вижда че си много напред.
така си мисля...
иди да ти направи колата на 6 градуса преди ГМТ при 700-900 оборота

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 25 яну 2005 16:51

vaskoto1 написа:предварението ти трябва да бъде (това е за ABS и ADZ мотори важи) 6 градуса преди ГМТ при 700-900 оборота.
ако ти е светкал със стробоскоп който няма изместване на градусите за да ги зададе и да мери-спокойно може да ти е дал голямо предварение и оттам компа се опитва да влезе в параметри всеки път като я изфорсираш (щото той се занимава и да следи предварението) и оттам се получава придърпването-защото той те задържа като вижда че си много напред.
така си мисля...
иди да ти направи колата на 6 градуса преди ГМТ при 700-900 оборота

ами начи матора е ААМ и всъщност придърпва не при форсиране ами точно обратното при отпускане на газта - малко преди крайно отпуснат (така да се каже)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 25 яну 2005 17:03

за него е същото-е сега проверих бях го упущил преднио пат... :oops:

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 25 яну 2005 20:01

еееей страшни ей ;) ццццц евала бяхте ми изключително полезни (ше се обадим другия път на Times да пуснат статийка за нас ;) ) - ся сериозно последно питане и отиам да са бора - след като споменахте, че е възможно цунцунтера на голфчето да се шашка от въпросната неправилна интервенция тва значи ли, че ще са се натрупали грешки у него?!

йош веднъж мерси ;)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 25 яну 2005 20:49

ьььь едва ли...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”