колата работи на високи обороти.. аномалиите са два вида.. в единя случай варира м-у 1200 и 1400 оборота в другия залепва на 2000.. От една година съм със спортен коносен филтър , проблема ми го прави от зимата насам, преди беше от време на време, сега от една седмица започна постоянно
Колега,според мен стъпковото моторче трябва да се почисти,ако си го чистил с корисилини или бензини-не става,и аз имах подобен проблем,пробвах с корисилини,уж го изчистих но пак същото,закарах я на майстор а той ми вика-нищо не си изчистил,свали го,напръска го вътре с някъв спрей,сложи го и мотора заработи перфектно!!!
Имах подобен проблем..Беше TPS-а ..но в повечето случаи е задръстен стъпков мотор(Възможни са и цепки по тръбичката от него към колектора..и това го имах)
като откача буксата на моторчето и работи нормално, но тогава имам проблем със студения старт.. колата гасни. Намерих моторче втора употреба... първите два дена работеше все едно е изключено (както описах по горе) затова дигнах оборотите от жилото на газта. Тая сутрин като запалих и стрелката залепна на 2000 оборота... идеше ми да си ударя главата във волана !!! Започвам да си мисля че компа си прави някакви криви номера заради спортния филтър !?!