Здравейте!
Много ще се радвам, ако някой помогне за голфа! Сменях предни спирачни дискове и накладки. Преди да ги сменя колата имаше много яки спирачки. Хода на педала беше малък и винаги горе високо. Колата не даваше да и пипнеш спирачките. спираше направо на място. Сега не спира добре. Хода на педала е на половина. След напомване се връща на това положение правиш едно две спирания и същата работа. Ходих във VW и казаха да си сменя спирачната течност. Смених я при тях и никаква разлика. Ако некой може да помогне много ще съм благодарен. Забелязъл съм и на други такива коли, че спирачките са много добри. И на тази бяха, но сега са като на някой стар опел.
Спирачки golf 4
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Спирачки golf 4
Да не си сложил по-тънки дискове?
- mitov_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да олегнат малко.. карай бавно !
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
трябва да ти се понапаснат малко.. така че не се притеснявай
само умната докато се напаснат 
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Какво точно трябва да се напасне на НОВИ накладки и дискове като и двете са идеално гладки ?? И аз съм сменял комплект но не съм усещал спирачките ми да са по-лоши след това,според мен има въздух в системата !
- pkmz
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не са на много километри, някъде към 100 км. минах с тях, но няма разлика. Иначе дисковете са Zinmmerman и са абсолютно като оригиналните. И аз имам подозрения за въздух в системата, за което съм чул че не е добре, защото може да повреди хидравличната помпа. Друго което е интересно, че тези предните накладки са леко скосени в крайщата, а старите не бяха. Което може да обясни до известна степен хода на педала, но едва ли и спирачките. Иначе имам теста от vw, но той на мен нищо не ми говори, ако някой може да помогне ще го пусна на скенера. Благодаря за коментарите!
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Като са ти сменяли накладките и дисковете отвиваха ли пробката за обезвъздушаване или само ги стиснаха със стягите?
И на мен ми се струва че не са обезвъздушени
И на мен ми се струва че не са обезвъздушени
- pkmz
- Автомобил:
- Двигател:
Отвиваха дори сваляха задните апарати, че бяха блокирали и ги раздвижваха. Отпред също, но без да ги раздвижват. после уж обезвъздушиха, но само отзад. Във vw не ми дадоха да гледам, но предполагам че са си свършили работата.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Значи не е обезвъздушено някое колело както трябва.
На твое място щах сам да си ги обезвъздуша всички колела да съм сигурен,а и нее трудно.Виж да не ти е паднало много нивото на спирачното масло докато са ги правили и да е глътнала въздух систмата
На твое място щах сам да си ги обезвъздуша всички колела да съм сигурен,а и нее трудно.Виж да не ти е паднало много нивото на спирачното масло докато са ги правили и да е глътнала въздух систмата
- pleasuree
- Автомобил: Golf MK4 V6
- Двигател: AUE 2001
pkmz написа:Отвиваха дори сваляха задните апарати, че бяха блокирали и ги раздвижваха. Отпред също, но без да ги раздвижват. после уж обезвъздушиха, но само отзад. Във vw не ми дадоха да гледам, но предполагам че са си свършили работата.
На VW Сервиза не им вярвай човече..На един приятел при смяната на масло така му лашнаха болта долу че... да не говорим колко го изръсиха (за да му прецакат болта)Аз закарах моята със забележката ,че имам проблем с 2ра и 3та скорост.След като дадох 50лева ако не се лъжа ми дадоха лист ,на който пишеше,че имам НЯКАКЪВ проблем със скоростната и трябва да им дам 932183219лв да я свалят,да я разглобят и още толкова,за да направят, да я сложат и т.н.Провери си всичко самичък или при доверен сервиз!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ехааа археологическа разкопка на темата 
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
S.Nikolaev написа:трябва да ти се понапаснат малко.. така че не се притеснявайсамо умната докато се напаснат
и според мен трябжа да ти се напаснат. дори да са идеално гладки и нови, те си имат някакъв наклон(изкривяване) при работа. като кара6 спирай (натискай) по отраничко спирачката, за да скъсиш процеса с напасването. колко пари са ти накладките - да не са от 15 лева!??? Преди години имах проблем с евтини накладки (свиреха, неспираха и бяха 15 или 20 лева). Изтърпях ги 4-500км, смених ги и сичко се оправи!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Процес на напасване има! Нови спирачки се карат леко без резки спирания в продължение на поне 100-150 км., това е задължително и би трябвало да го казват на всеки клиент.
Ако обаче и след 200-300км нещата не са както трябва очевидно нещо не е наред. Коренна разлика между първите няколко км и след това не би трябвало да има така или иначе. Просто трябва да се щадят.
Ако обаче и след 200-300км нещата не са както трябва очевидно нещо не е наред. Коренна разлика между първите няколко км и след това не би трябвало да има така или иначе. Просто трябва да се щадят.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Haralampi написа:Процес на напасване има! Нови спирачки се карат леко без резки спирания в продължение на поне 100-150 км., това е задължително и би трябвало да го казват на всеки клиент.
Хода на педала през това време е нормално да е по-голям.Причината да трабва да се напасват е,че само на теб ти се виждат идеално гладки и не са,както и когато са сложени на колата има чисто механични измествания,които няма как да видиш.Докато всичко се износи така,че накладката да опира на 100% в диска,хода на педала ще е по-голям (до двойно и тройно по-голям) и колата няма да спира добре.
Също така не е хубаво да се връща спирачния апарат,без да му е развита цифката за обезвъздушаване (както много хора правят),защото така буталото бута течността към помпата и създава налягане на течността от апарата към помпата,което не е регламентирано да го има (помпата не е мислена така и гумичките и са конусни) и гумичките и се натоварват наобратно и не рядко се "обръщат" ,след което колкото да я обезвъздушаваш,няма да има читави спирачки никога повече...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”