Имам ли вакумен регулатор VW Golf 3 1.8 75к.с моноинжекция
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам ли вакумен регулатор VW Golf 3 1.8 75к.с моноинжекция
В Елкон ми казаха че нямам вакумен регулатор,всичко се управлявало то компютъра,та въпроса ми е имам ли или не?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Имам ли вакумен регулатор VW Golf 3 1.8 75к.с моноинжекция
Колега,
разгледай си делкото на колата и сам ще разбереш имаш ли вакуумен регулатор.
На капачката на делкото има пет високоволтови кабела.Отстрани на делкото има една букса с три проводника,това е за датчика на Хол.Ако отстрани на делкото има още нещо от което тръгва тънко маркучле,отиващо към смукателния колектор - има вакуумен регулатор.Ако няма маркуч към делкото няма вакуумен регулатор.
разгледай си делкото на колата и сам ще разбереш имаш ли вакуумен регулатор.
На капачката на делкото има пет високоволтови кабела.Отстрани на делкото има една букса с три проводника,това е за датчика на Хол.Ако отстрани на делкото има още нещо от което тръгва тънко маркучле,отиващо към смукателния колектор - има вакуумен регулатор.Ако няма маркуч към делкото няма вакуумен регулатор.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вакуум-регулатори има, но на RP-двигателят, който е бащицата на ABS и неговото производно - твоят ААМ. Т.е. при теб няма вакуум-регулатор, правилно са ти казали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за отговорите,това е по добре че нямам.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Има и други типове вакуумни регулатори и човек,като погледне темата му е малко трудно да разбере за какъв точно регулатор питаш
.Примерно има вакуумен регулатор на налягането на горивото при кола,пълна инжекция
Твоята ест. няма, защото си моно,ама на човек му е трудно да разбере за кой точно вакуумен регулатор питаш, когато е така зададен въпроса и може да получиш доста грешен отговор някой път,за нещо друго.Ако беше с 2Е примерно, той също няма вакуммен регулатор на делкото,ама има вакуумен регулатор за горивото и не ми е ясно какъв точно щеше да бъде отговора на така поставения въпрос - има ли вакуумен регулатор - и да и не,зависи за кой от 2-та питаш 
На ААМ няма каквито и да било вакуумни регулатори
.Компютъра си регулира предварението на запалването,според няколко показателя,върху което ти можеш да въздействаш само с въртене на делкото насам-натам при определени режими на работа.За горивото имаш регулатор,но той отново не е вакуумен - мембрана с пружина в самото моно и това е всичко 

На ААМ няма каквито и да било вакуумни регулатори

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”