Колеги,защо при включване къси и дълги ми светят таблото/километраж,оборотомер/ и друго Led осветление в купето?
Сега,с целодневно каране на къси излишно ще ми светят в моя случай и споменатото по-горе осветление.Това
нормално ли е за Борите и дали евентуално DRL Smart и други варианти могат да променят това излишно светене?

vw Bora 1,9TDI 85kW 2001г.-светлини
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Re: vw Bora 1,9TDI 85kW 2001г.-светлини

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
А какъв е проблема да се включват САМО късите светлини без табло, номер и задни габарити, на % или пълна мощност.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

-
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:А какъв е проблема да се включват САМО късите светлини без табло, номер и задни габарити, на % или пълна мощност.
Добавям,че когато купих колата забравих късите,кой знае защо,просто беше ден,светло,не забелязах светлините на таблото и изтървах акумулатора,защото оставих колата няколко дни,просто не я ползвах.Микроключетата на шофьорската врата не работеха.Вместо зумер пожелах жичкаджийте да направят така,че като изгася и извадя ключа да работи само алармата и компютъра.
Та какво ще е най-добре да се направи за да работят късите,но без таблото и другите LED,чета т.е. по някакъв начин да си ги
включвам нощем?А иначе не мога да повярвам,че Ханс е оставил със светлините да свети и таблото,т.е. да има и други опции.
Ще се радвам на отговор какво е най-подходящо във връзка с нововъзникналите обстоятелства.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Едно реле от D+ да пуска само късите светлини денем или модул дневни светлини, това са вариантите.
Няма такова нещо универсален е и се справя отлично с къси, дълги или допълнителни LED тела.
FELIPE написа::D Не знам...наскоро четох твое мнение,че смарта по-принцип си е бил създаден за дългите...
Няма такова нещо универсален е и се справя отлично с къси, дълги или допълнителни LED тела.
-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="L&R"]Едно реле от D+ да пуска само късите светлини денем или модул дневни светлини, това са вариантите.
Благодаря зя компетентния отговор.
Благодаря зя компетентния отговор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
FELIPE написа::D Не знам...наскоро четох твое мнение,че смарта по-принцип си е бил създаден за дългите...иначе като се замисля,действително,какво пречи да се монтира на късите и да светят само те ,без останалите лампи...оставям настрана факта,че при мен с тези ксенони на късите имам интерес да ползвам за дневни дългите....абе шашава работа,нещо ми се вижда недоклатено това нововъведение...днес като се връщах от Пловдив засякох още един новатор(един от многото) ,който караше с включени светлини за мъгла(тези отзад)
![]()
.
Аз карам с устройство за автоматично включване на фаровете на 50% от мощтността и съм го закачил на дългите,защото и аз съм на късите с ксенон.като пусна габарит или без него си светят дългите на 50%,но као пусна фаровете на къси светлини автоматично се изключват дългите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”