vw Bora 1,9TDI 85kW 2001г.-светлини

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

vw Bora 1,9TDI 85kW 2001г.-светлини

Мнениеот ilkov_md » Съб 11 авг 2012 17:09

Колеги,защо при включване къси и дълги ми светят таблото/километраж,оборотомер/ и друго Led осветление в купето?
Сега,с целодневно каране на къси излишно ще ми светят в моя случай и споменатото по-горе осветление.Това
нормално ли е за Борите и дали евентуално DRL Smart и други варианти могат да променят това излишно светене?

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: vw Bora 1,9TDI 85kW 2001г.-светлини

Мнениеот FELIPE » Съб 11 авг 2012 19:41

:D Ти за пръв път ли се качваш в кола,много ясно,че при включване на къси/дълги ще светва всичко,освен плафона де :D ...DRL Smart променя това положение,да,но имам гадното чувство,че скоро ще правят проблеми за светещите дълги,независимо,че са с намален интензитет.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 11 авг 2012 20:07

А какъв е проблема да се включват САМО късите светлини без табло, номер и задни габарити, на % или пълна мощност.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 11 авг 2012 20:24

:D Не знам...наскоро четох твое мнение,че смарта по-принцип си е бил създаден за дългите...иначе като се замисля,действително,какво пречи да се монтира на късите и да светят само те ,без останалите лампи...оставям настрана факта,че при мен с тези ксенони на късите имам интерес да ползвам за дневни дългите.... :D абе шашава работа,нещо ми се вижда недоклатено това нововъведение...днес като се връщах от Пловдив засякох още един новатор(един от многото) ,който караше с включени светлини за мъгла(тези отзад) :bowdown :D .

ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Съб 11 авг 2012 22:56

L&R написа:А какъв е проблема да се включват САМО късите светлини без табло, номер и задни габарити, на % или пълна мощност.

Добавям,че когато купих колата забравих късите,кой знае защо,просто беше ден,светло,не забелязах светлините на таблото и изтървах акумулатора,защото оставих колата няколко дни,просто не я ползвах.Микроключетата на шофьорската врата не работеха.Вместо зумер пожелах жичкаджийте да направят така,че като изгася и извадя ключа да работи само алармата и компютъра.
Та какво ще е най-добре да се направи за да работят късите,но без таблото и другите LED,чета т.е. по някакъв начин да си ги
включвам нощем?А иначе не мога да повярвам,че Ханс е оставил със светлините да свети и таблото,т.е. да има и други опции.
Ще се радвам на отговор какво е най-подходящо във връзка с нововъзникналите обстоятелства.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 12 авг 2012 9:13

Едно реле от D+ да пуска само късите светлини денем или модул дневни светлини, това са вариантите.

FELIPE написа::D Не знам...наскоро четох твое мнение,че смарта по-принцип си е бил създаден за дългите...

Няма такова нещо универсален е и се справя отлично с къси, дълги или допълнителни LED тела.

ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Пон 13 авг 2012 6:17

[quote="L&R"]Едно реле от D+ да пуска само късите светлини денем или модул дневни светлини, това са вариантите.

Благодаря зя компетентния отговор.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 13 авг 2012 7:13

FELIPE написа::D Не знам...наскоро четох твое мнение,че смарта по-принцип си е бил създаден за дългите...иначе като се замисля,действително,какво пречи да се монтира на късите и да светят само те ,без останалите лампи...оставям настрана факта,че при мен с тези ксенони на късите имам интерес да ползвам за дневни дългите.... :D абе шашава работа,нещо ми се вижда недоклатено това нововъведение...днес като се връщах от Пловдив засякох още един новатор(един от многото) ,който караше с включени светлини за мъгла(тези отзад) :bowdown :D .

Аз карам с устройство за автоматично включване на фаровете на 50% от мощтността и съм го закачил на дългите,защото и аз съм на късите с ксенон.като пусна габарит или без него си светят дългите на 50%,но као пусна фаровете на къси светлини автоматично се изключват дългите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”