здравейте колеги продават ми един голф 2 автомат 1,8МИ 90 кс.
интересува ме сполучлив ли е автоматика
сполучлив ли е автоматика на голф2
-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
Re: сполучлив ли е автоматика на голф2
Ako е като на джета 2, е ОК, ако работи добре сега, ще работи добре още дълго време!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Така е,ако не е прецакан,когато го купуваш,няма да те изостави.Иска си своята поддръжка.Доста сполучлива комбинация е 1.8 моно и автоматика.Поддържам 2-3 такива,отделно понякога ги и карам по малко,доста ми допада като динамика,а собствениците казват,че и като разход е добре.

-
BLACKSHARK
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм карал пасат 1,8ми 90г и бях много доволен...а между фругото този е и на метан...май трябва да се кача да го подкарам то ще си проличи дали става нещо от него
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Много години карах Голф 2 1,6 карб автоматик. Зависи какво разбираш под сполучлив. Ако разбираш прост, здрав и надежден - ДА! Никакви проблеми не създава при правилна експлоатация и поддръжка.
Обаче е твърде стара технология - само 3 скорости, бавно сменя и лашка между скоростите, гори около 1л отгоре спрямо ръчните. Според мен не е по-муден от ръчни скорости или поне не особено много - абе приятен е за каране, само не ми допадаше, че се усеща усезаемо смяната на скоростите.
Преди време беше проблемно да му се намират полуоски, карета и стартер, защото са различни от ръчни скорости, сега не знам как е.
Обаче е твърде стара технология - само 3 скорости, бавно сменя и лашка между скоростите, гори около 1л отгоре спрямо ръчните. Според мен не е по-муден от ръчни скорости или поне не особено много - абе приятен е за каране, само не ми допадаше, че се усеща усезаемо смяната на скоростите.
Преди време беше проблемно да му се намират полуоски, карета и стартер, защото са различни от ръчни скорости, сега не знам как е.
Ako се е чувствало ОСЕЗАЕМО смяната на скоростите, или не си имал достатъчно масло в кутията, или е била тръгнала да си ходи
Иначе при някой, специално при по старите коли е нормално да се усеща леко превключването на скоростите.
Иначе при някой, специално при по старите коли е нормално да се усеща леко превключването на скоростите.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Масло имаше достатъчно, заедно с филтъра го сменях редовно. А да е тръгнала - колко да е тръгнала - аз го карах 150.000км, продадох го и още го карат, без да е отваряна кутията, вече е над 350.000км...
Просто на старите кутии се усеща смяната, не е като модерните.
Просто на старите кутии се усеща смяната, не е като модерните.
Cern Swiss написа:Просто на старите кутии се усеща смяната, не е като модерните.
това което имах в предвид е че трябва да се усеща леко, а не да придърпва! И като сменяш скоростите на място от P-R-D не трябва да се чуват "удари" или колата да подскача!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”