Въпрос за фланци на Golf 5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за фланци на Golf 5

Мнениеот resousers » Вто 06 мар 2012 0:54

Здравейте, решил съм да слагам фланци на моя голф и почнах да събирам информация из нета. Попаднах на една доста интересна снимка от обява в друг форум и попитах продавача, но засега не ми е отговорил и реших да питам тук. Решил съм да ми правят фланци 7мм за отпред и 10мм за отзад ето такива:
Изображение
Въпросът ми е каква е ролята на 4-те ринга отдоло на снимката ??? Продавача е написал че са "подвеждащи втулки към джантите-спрямо фланците и главината" но аз нещо не мога да разбера как става това. Някой би ли обяснил ? В случай че централния ми отвор е 57,1 и джантите със същия, а на фланците си личи че тези рингове са по-големи от тяхния цент. отвор за какво служат и как се ползват :oops: Ако може с да обясните или ако трябва и схемичка ще съм много благодарен :beer

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за фланци на Golf 5

Мнениеот crank666 » Вто 06 мар 2012 4:23

Тези пръстени от другата страна са леко конусовидни, за да може уж джантата да се центира на главината. Според мен е по-добре да не са отделно, а на самия фланец да си ляга главината, но трябва да е малко по-дебел. На голф 4 леглото на главината е 12-13мм. Може да се сложи максимум 6-6,5 мм фланец, който е без центриращ ръб. В противен случай гумата се държи само на болтовете и е почти невъзможно да се центрира, опасно е и т.н. ако слагаш фланец над 6 мм, то той трябва да е със центриращ ръб(препоръчително)
За мен най-добрия вариант е 4 еднакви по 5-6мм или пак 4 еднакви , но 10-12мм(с центриращ ръб). Зависи каква визия търсиш.
Аз бях на 2-рия вариант, но ми опираше във веждите и минах на първия. Болтовете задължително ги сменяш над 6 мм ! Само болтовете са ти по 3-4 лв парчето.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Вто 06 мар 2012 18:48

Аз говоря за Golf 5 но то май няма значение... Ама тези пръстени дори и да са конусовидни от другата страна, не виждам как ще стане да се центрира по някакъв начин, освен ако външния край и е 112 мм че между болтовете да стои. То е явно че са по-големи от 57,1 от вътрешната страна :oops:
На мен джантите са ми с ЕТ50, някъде четох че до ЕТ35 не опирало в веждата... Но аз искам съвсем леко да ги раздуя, като отзад ми изглежда в момента много по-прибрано от отпред и затова искам с няколко мм повече. Болтове съм намерил много добри по 2,5 бройката, което прави 50лв. Ако наистина може до 6мм без да се сменят болтове може и да се замисля за 6мм фланци без центриращ ръб със стандартните болтове. Всъщност аз имам два комплекта болтове, едните от леон 1, другите са пак за голф 5 допълнително купувани коносовидни. Трябва да погледна дали някой не са по-дълги :roll:
Значи да разбирам че трябва да измеря разтоянието на леглото на главината и със фланеца трябва остава повече от 7мм така ли ?

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Вто 06 мар 2012 23:06

Аз лично направих проба. На 5-6 мм няма никакъв проблем без ръб. Измерих моята главина какъв ръба има и излезе някъде около 12-13 мм (по спомен) В такъв случай...поне 7 мм трябва да имаш за да легне джантата.(аз пробвах дали ляга добре на 6 мм) Някой джанти отвътрешната страна са във формата на конус. Те лягат с няколко мм по-малко на главината, но за 5-6 мм няма да имаш проблем.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Вто 06 мар 2012 23:26

,,,

Последна промяна от resousers на Нед 29 апр 2012 22:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Нед 18 мар 2012 17:41

,,,

Последна промяна от resousers на Нед 29 апр 2012 22:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Пет 30 мар 2012 22:27

,,,

Последна промяна от resousers на Нед 29 апр 2012 22:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Чет 05 апр 2012 22:07

Взех 2 броя фланци за отзад само на първо време но има проблем. Фланците са 20мм купени са от магазин не са правени, но опира в калниците като се качим 5 човека и багаж и в дупка или бабуна :banghead: :banghead: :banghead:
Какво да правя, не мога да ги върна или ще ги продавам или ?????
Така става като не обяснявате и не давате акъл. Точно 4-5 мм ако ги няма и няма да има проблем.

Другия проблем е че имаше само сферични болтове, а джантите са ми конус. Пречи ли и какво може да стане ако не ги сменя ?
Ох много гадно ми стана като чух пресуркването, направо полудях :cry: Идей ????

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 05 апр 2012 23:05

resousers написа:Взех 2 броя фланци за отзад само на първо време но има проблем. Фланците са 20мм купени са от магазин не са правени, но опира в калниците като се качим 5 човека и багаж и в дупка или бабуна :banghead: :banghead: :banghead:
Какво да правя, не мога да ги върна или ще ги продавам или ?????
Така става като не обяснявате и не давате акъл. Точно 4-5 мм ако ги няма и няма да има проблем.

Другия проблем е че имаше само сферични болтове, а джантите са ми конус. Пречи ли и какво може да стане ако не ги сменя ?
Ох много гадно ми стана като чух пресуркването, направо полудях :cry: Идей ????

Няма да имаш проблем със сферичните болтове. Карал съм всякакви комбинации. Провери ги след 2-3дни да не са се разхлабили и толкоз. Какъв размер са гумите и колко J са тея джанти с ЕТ50?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”