Пищящ зумер на маслото - Г 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Пищящ зумер на маслото - Г 3

Мнениеот freshenero » Нед 27 мар 2011 9:57

Случва се за 3-ти път за 5 години. Първият път смених датчика,вторият път смених маслото<беше му дошло времето> оправи се .И сега отново.И то не в града ,Ами само като се назори в един байр по път за вилата.Смених пак датчика,с такъв втора ръка ,и пак го прави на същото място<въпросният байр>.А понеже маслото ми е на 3 хил.и му е рано за смяна,а е на горна допустима граница,дали има нещо общо и какво може да е.От къде да започна?

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Пищящ зумер на маслото - Г 3

Мнениеот Vento » Нед 27 мар 2011 10:09

Свали картера и огледай цедката на маслената помпа дали не е задръстена. Ако можеш и искаш, развии и петите на биелите и огледай лагерите дали са с нарушена циментация. Ако цедката е задръстена, свали маслената помпа и я изчисти основно.

П.П. С кой мотор си?

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 27 мар 2011 10:16

Vento написа:Свали картера и огледай цедката на маслената помпа дали не е задръстена. Ако можеш и искаш, развии и петите на биелите и огледай лагерите дали са с нарушена циментация. Ако цедката е задръстена, свали маслената помпа и я изчисти основно.

П.П. С кой мотор си?

ако не е цедката се приготви за лагери и то най хубаво всичките.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 27 мар 2011 10:21

Глупости, изобщо не е задължително да са лагерите! МОЖЕ да са те, но може да е и от маслен филтър, от дефектен зумер, датчик, кофти масло, износена маслена помпа, запушени магистрали и други неща. Като си огледа черупките на биелните, ще види дали е за лагери.

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Нед 27 мар 2011 10:41

Хубаво е да се измери налягането на маслото.

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Нед 27 мар 2011 10:52

с какво масло си и масления филтър какъв тип тие , този малкия или от този по продълговатия?
караш ли с различни масла лято зима, или използваш едно и също сезоно?

martin_m86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_m86 » Нед 27 мар 2011 12:38

Здравейте, имам абсолютно същия проблем и с моя голф.Понеже има различни мнения по въпроса, аз първоначално ще се пробвам с смяната на маслото понеже му минава времето за смяна.Въпроса ми е какво масло ще ми предложите в този случай, досега ползвах масло от лукоил 15в40 но не знам дали има значение. благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
freshenero

Мнениеот freshenero » Нед 27 мар 2011 14:48

Маслото е Репсол 15ве40.Мотора е АБД 1.4.На втория път като направи мизерията,водих един майстор с мен,но по закона на Мърфи,не писна зумера.Тогава мина само със смяна на маслото и така 2+години.И сега отново :banghead:

peteraccord3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peteraccord3 » Нед 27 мар 2011 22:07

Здравейте!!!
Притежател сам на на голф 3 1.6 АЕА 1995г. със същия проблем,който реших наскоро.По темата е писано много във форума.Аз лично се интересувах подробно за проблема.Решенията са две,но преди да ги кажа,ще изясня фактите,които довеждат до гадното пищене на зумера.Повечето автомобили в България са внос предимно от Италия и разбира се са на много километри.Моята е на 460000 км реални километри.За това Винаги като давате пари за кола second hand задължително на диагностика.Там си показва всичко!Проблема на масовите коли в Италия е че хората не поддържат добре двигателите.Просто не ги интересува,понеже знаят,че скоро ще имат нова.
Когато се износят основните и биелните лагери,налягането на маслото към разпределителният вал пада под 1,8 бара при 2000 оборота и разбира се системата за ранно предупреждение сработва.Това означава само 1-РЕМОНТ!!!
Ремонт които не е особено евтин,но е най-доброто решение!Той включва смяна на основни и биелни лагери,но ако се наложи да се шлайфа колянов вал става сложно понеже оскъпява,а и много малко хора могат да се справят със шлайфа както трябва!
При мен решението дойде след доста лутане и най-различни опити.Просто сложих подходящото масло и зумера спря.
Yacco vx 300 15W50 подсилено с магнезий.От всички масла които съм пробвал до момента само това разреши проблема.Но в крайна сметка избора си е ваш,а и вие си знаете финансовото положение.Пробвайте,не че му правя реклама,но това реши моя проблем!!!Не е задължително да е Yacco.Слагайте по-гъсти масла.
Това е от мен!!!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 28 мар 2011 8:59

freshenero написа:Маслото е Репсол 15ве40.Мотора е АБД 1.4.На втория път като направи мизерията,водих един майстор с мен,но по закона на Мърфи,не писна зумера.Тогава мина само със смяна на маслото и така 2+години.И сега отново :banghead:

Това масло си е минерално,мисля че в твоя случай(при високо темп. натоварване,баир..)-оредява и пада налягането.Първи опит-друго масло,желателно синтетика,по спецификация(10/40)+замерване на налягането при загрял мотор.А след това ще разсъждаваме.Не подценявай и качеството на масления филтър,доста хора са се напатили от менте.

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Пон 28 мар 2011 12:01

аз съм със същия мотор и съм с 10в40 на мобил и нямам проблеми изплозвам големия филтър. сменям го на на 12-13 000км.

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Сря 30 мар 2011 17:47

ABD то е много здрав мотор , но просто май не си попаднал на подходящия ако колата ти е превъртяла километража надписа тотал на екрана на цифрите го няма смяташ тези километри на екрана + 300 000км и примерно ако е на 150 000км голфа ти е на 450 000км и наистина както се изрази един колега по горе ако не сменяно на време маслото се появяват тези проблеми , но не се коси за този двигател части бол даже и втора ръка ги има по 300лв.
за този двигател най хубавото масло е 10в40 полусинтетика само и по малко гориво гори с това масло има икономия поне одно 5% така че за минерално не трябва да се сипва. тези глофове много често са с превъртан колометраж поради ниския разход на гориво и ако е подържан мотора може да изкара и над 450 000км.

Потребителски аватар
freshenero

Мнениеот freshenero » Сря 30 мар 2011 22:30

Днес замерихме компресията ,като свалихме датчика,на загрял двигател беше 1.750,не знам добре ли е?Но докато барниках датчика открих че жичката след кабелната обувка са държи на,, магия".Смених кабелната обувка и утре пак по същия маршрут.Очаквам, че това му е била болката,пък ще видим.

Потребителски аватар
freshenero

Мнениеот freshenero » Пет 01 апр 2011 15:12

Засега няма проблем,не пищи.Надявам се и занапред да е така.

Потребителски аватар
zdrav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdrav » Пет 01 апр 2011 21:23

freshenero написа:Засега няма проблем,не пищи.Надявам се и занапред да е така.

Здрасти колега. Надявам се да си оправил проблема с "пищенето", но ако пак ти направи номер, преди да смениш каквото и да било по колата, пробвай да изчистиш компа, или по-скоро да занулиш там кадето ти мери километрите или пък времето от и за смяна на масло! При мен беше същото, и от това се оправи :beer

П.С. Разгледай какво има тук viewtopic.php?f=11&t=92291&start=15

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”