Дайте мнение за Golf 4 1.6sr

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Дайте мнение за Golf 4 1.6sr

Мнениеот Djigstar » Нед 01 апр 2012 17:36

Здравейте !
От много време търся кола. Познати ме свързаха с човек, от когото са купували коли на тънки цени и уж били доволни.Колата е голф 4 1.6Sr 1999г. с фаровете , които са с лупи. На 170 000км. По колата няма ръжда гледана е на канал. Има една уловка ляв калник е намачкан. Личи си, че ударът не е бил сериозен. Цената е 4100лв. Като в цената влиза оправянето на калника. Колата е нов внос от Италия. И други познати са купували ударени коли от същият продавач и казаха, че си ги изпипвал - не си личало нищо. Колата си върви - както беше с два пръста прах запали. Казаха, че мога да я карам, но аз реших да я пробвам, чак след като излезе от майстора.
Какви мнения може да ми дадете за тази кола?
Заслужава ли си като кола-цена в момента.
Колата нямаше кора под двигателя - имаше само най-отпред, но основната част нямаше кора. Трябва ли да има кора под целия двигател заводски?
Благодаря

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Дайте мнение за Golf 4 1.6sr

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 18:48

Не не трябва задължително да има кора отдолу, даже е много по-обичайно да няма.
А цената дали е ок - зависи от екстрите, от това до колко км са реални, в какво състояние е (извън калника, отвътре и т.н.) и т.н. и т.н.
Така без снимки и без никаква допълнителна инфо не знам кой би ти дал отговорна информация.
Ако само едните фарове с лупи и е екстрата.... не знам :roll:

относно 1.6 SR като цяло - има предостатъчно теми, просто ползвай търачката!

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Нед 01 апр 2012 18:53

Колата е с 4врати, климатик, пълен ел. пакет, много запазена вътре и вън. Единствено калника...
Снимки за съжаление нямам. Просто се надявах , който кара и е купувал такава кола, да си каже мнението.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 19:48

ще ти кажа само, че 1.6 SR от тази година има хроничен проблем/слабост със скоростната кутия. Повече подробности за това, мотора като цяло и впечатления на собственици можеш да намериш в безброй теми, ползвайки търсачката...

Аз се въздържам иначе от преценка дали цената е адекватна. При всички положения не ми се вижда много. но дали е адекватна... е трудно да се каже на база само на тази информация.

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Нед 01 апр 2012 19:53

За скоростната кутия знам... Но реално погледнато всяка една кола си има едно слабо място. Или турбо или скоростна кутия, за едни тойоти четох, че имат проблем с ангренажа... Аз знам, че така мнения на сляпо не могат да се дават. Въпросът ми бе принципен.

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BsLek » Нед 01 апр 2012 19:57

Ако разбереш дали скоростната кутия вече е сменена или е подсилена ще ти е много от полза,може да ти спести ядове за 500-600лева

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Нед 01 апр 2012 20:04

Мога да питам продавача , но... а сам мога ли да разбера?

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BsLek » Нед 01 апр 2012 20:15

Ми мисля че няма как трябва да се свали за да се види ...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 20:31

Djigstar написа:За скоростната кутия знам... Но реално погледнато всяка една кола си има едно слабо място. Или турбо или скоростна кутия, за едни тойоти четох, че имат проблем с ангренажа... Аз знам, че така мнения на сляпо не могат да се дават. Въпросът ми бе принципен.

Тук си прав, въпросът е, че специално това слабо място може да бъде избегнато с друг мотор или друга година на същия или и двете :)

Иначе кола без потенциални проблемни зони още не се е родила на тази планета, спор няма.

Потребителски аватар
Terranova
Автомобил: VW Golf VI
Двигател: CHGA 2009

Мнениеот Terranova » Нед 01 апр 2012 21:12

Здравей колега, от година и нещо вече карам абсолютно същия голф и като изключим смяната на сегменти, биелни лагери, гумички на клапани (абе с 2 думи го кажи основен ремонт на двигателя) защото ми гореше масло + и някой други дребни ремонтчета които са смея да твърдя задължителни за кола 2-ра ръка съм доволен от автомобила, върши ми чудесна работа, само дето малко множко ми харчи градско, но както чувам и от други това си е нормално за тоя двигател .. иначе извън града си е добре разхода. И моята е с климатик, пълен ел пакет 4 врати .. само дето нямам лупи, но това не е кой знае какъв проблем защото винаги може да се сменят фаровете, ама това сега не ми е чак толкова наложащо .. Ако автомобила който ти предлагат е наред и върви добре .. и най-важното ти харесва взимай ... гарантирам, че няма да съжаляваш. Ако имаш някакви други въпроси питай .. ще помагаме с каквото можем .. Успех!!!

rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Мнениеот rexxx » Нед 01 апр 2012 21:46

Колега същия голф 4 1.6 SR но 2000 г. внос от италия същия проблем с ляв калник ударен смених си всичко калници,ремъци,ролки,филтри,масло стегнах я грешка няма яко набира двигателя пее а е на 200 000 и повече вече км. грешка няма ако я слушаш и ти и тя ще те слуша направи хубав оглед прегледай двигателя ,скоростна кутия и ако всичко е наред вземай няма грешка поне това е моето мнение за модела доволен съм .Бил съм в Италия пътищата са им на много по голямо ниво от нашите за двигателя съм сигорен че няма да има грешка ако не е удрян или "измъчван" но това са им недостатъците повечето немогат да карат :lol: и трошат хубавите коли и после продават на безценица 500 - 1000,1500 EU голф 4 .От мен успех и ако всичко е както трябва не се чуди ! :да: :да:

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Нед 01 апр 2012 22:06

Хайде и аз да се включа като собственик на почти същата кола. За 4000 лв става горе-долу, естествено, зависи от състоянието. Моята я имам от 2008 година, над 200 000 по моя оценка, естествено грижливо върнати в нормални за българското око граници от 127 000 , скоростната кутия засега не е правила проблем, сменял съм само дреболии - втулка на стартера, термодатчик, тампони на стаб. щанга, биалетки. Доста здрава кола, не е скъпа поддръжката. Сложи си настрана некой лев ако цъфне нещо по колата и вземай :drive

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Пон 02 апр 2012 7:48

колега наведи се зад колата и огледай тръбата на задното гърне,ако по края и от вън има черен пръстен от нагар да знаеш,че колата гори масло,имам същият голф и според мен при този двигател често се случва

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Пон 02 апр 2012 10:30

Благодаря за информацията. Ще погледна за този черен кръг дали го има. Всичко ще се реши евентуално след втория оглед. Ако някой може да каже още нещо за тези коли нека го направи. Двигател 1.6 sr ще носи ли на газов инжекцион?

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пон 02 апр 2012 13:37

Djigstar написа:Благодаря за информацията. Ще погледна за този черен кръг дали го има. Всичко ще се реши евентуално след втория оглед. Ако някой може да каже още нещо за тези коли нека го направи. Двигател 1.6 sr ще носи ли на газов инжекцион?

Разбира се, че ще носи.. особено при 2,70 бензин scare
Шегувам се, газовия инжекцион си е задължителен при тази кола, обикновена АГУ е евтин вариянт, последстван с проблеми при тази пълна инжекция. Имам приятел със същия мотор, гори му 11газ градско +малко бензин, докато дигне 30градуса, пак е с Г.И.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”