голф 2 гт - Смяна на сиединител
- GOLF_SB_1991
- Автомобил: VW JETTA MK2
- Двигател: JP
голф 2 гт - Смяна на сиединител
Предстои ми смяна на съединител като отпускам педала се чува стържене и маистора каза че са пружините на съединителя не винаги се обаждат но ще започнат.Та въпроса ми е аз казвам на маистора да сменим с чисто нов феродов диск тои казва не трябва и притискателен ако е наред може ли да го оставя него и какви пари вървят Комплект и отделно феродов Колата е голф 2 гт специал 1,8 рп Мерси
Поздрави

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Смяна на сиединител
Ако ще го сменяш при майстор - сменявай пълен комплект. Щото догодина пак като го отвориш да смениш и другия диск (според зависи кой си сменил преди това), като сложиш парите за труд - ще си купиш още един съединител. Цените им са от порядъка на 150-200 лева според зависи отстъпките, за пълен комплект.
- GOLF_SB_1991
значи е по добре пълен комплет да си взема за работа изка 80 лв това добре ли е ?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Екстра е за работа, купи си комплект и го смени целия както те посъветваха 

- GOLF_SB_1991
мерси колеги,а дали е това стържене рпи отпускане на съединителя в началото когато тъкмо зацепва е от пружините на феродовият диск това го прави с по малко газ като ч припомпя и или с малко повечко не се чува какво мислите че е дали е деферциала но аз както отпускам колата оште не се движи ?
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Пружините обикнобенно се чуват когато колата е освободена от скотост и е на обороти и се чува тракане,а не стържене.Наи добре отиди и някои друг да я чуе.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като реших да сменям съединител исках да си купя само феродов диск (около 50лв), но продавача ме накара да взема и притискателен диск (около 100лв) с уговорката да го върна, ако преценя, че стария е добър. Като свалих стария се оказа, че съединителя боксува най-вече заради маховика и отчасти заради притискателя, а стария феродов беше само с 1мм по-тънък от новия. Качих маховика на струга и го пипнах малко да се измести 3мм към притискателя и си сложих старите чаркове. С този побългарен съединител минах още 100 000 и понеже колата се скапа преди него сега смятам да го сложа на сегашния си голф, който май вече се нуждае от подобен ремонт.
Бих те посъветвал първо да свалите стария и тогава да си прецениш какво да купуваш.
В София трудно ще намериш някой да ти го смени за 80лв, но за провинцията поне на мен ми се вижда скъпо.
Бих те посъветвал първо да свалите стария и тогава да си прецениш какво да купуваш.
В София трудно ще намериш някой да ти го смени за 80лв, но за провинцията поне на мен ми се вижда скъпо.
- GOLF_SB_1991
При мен колега не буксува ништо само се чува това стържене и нз от къде точно и може би някои от вас е имало продобен проблем ?Да колеги маистора е точен аз съм доволен от него но така неможе да се говори трябва да се свали и да се види какво точно е
Поздрави

Ако са денферни пружини ще ти тресе при потегляне няма да стърже.Според мен ти е другаде проблема.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Колега скоро проверявал ли си дали има масло в кутията? Може и да не е съединителя.
- GOLF_SB_1991
Re: голф 2 гт - Смяна на сиединител
Да колега маслото даже преливаше като развих пробката има в повечко и беше бисро на 10хил км е маслото,а дали е възможно да е деференциала това стържене се чува като се орпуска педала леко и колата тукмо започва да се движи и нз дали се върти деферентциала вутре и дали може да е заминало феродо и нитовете да са се показали и да стурже по огледалния диск и ако това стане какви са последствичта нов маховик ли
мерси

- GOLF_SB_1991
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Теми в техническите раздели не се ъпват, колега. Чел ли си правилата на форума?
- GOLF_SB_1991
извинявам се ! не съм обърнал внимание
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”