Голф 3 - проблем с предните врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Пустиняк
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - проблем с предните врати

Мнениеот Пустиняк » Пон 09 апр 2012 10:37

Здравейте,

Забелязах, че ръбовете на двете предни врати на голфчето ми жулят в предните калници при отваряне и затваряне. Прикачил съм не много ясна снимка на проблема, но предполагам, ще се ориентирате. Не забелязвам хлабина нито по вертикала, нито по хоризонтала и съм озадачен... Явно има някакво износване, но не откривам кое е проблемното звено.
Ако има някой тук с подобен проблем, нека помогне със съвет или насока. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Голф 3 - проблем с предните врати

Мнениеот yoan4o » Пон 09 апр 2012 10:41

Най-вероятно трябва да се регулират пантите.

Това, което си показал е оттичането на шибидах-а и няма общо с проблема.
За реглажа на пантите ползвай търсачката. Имаше някъде подробна тема по въпроса. :да:

Пустиняк
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Пустиняк » Пон 09 апр 2012 10:51

Благодаря за бързия отговор - сега ще потърся.
Снимката не е авторска, а е "крадната" и явно не съм се ориентирал много добре :banghead:
Всичко добро!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 09 апр 2012 14:09

Свалят се бронята и предните калници и се развиват болтовете които хващат пантите за купето.

:arrow: Ако опира в калниците се издърпва се вратата леко назад и би трябвало да стане.

:arrow: Ако опира в колонките се развиват болтовете, които държат пантите за самата врата и тя се изнася навън.

Като цяло реглажа на пантите ако го уцелиш от първия път ще те привикат от Хогуортс за да те провъзгласят за старши магьосник.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 09 апр 2012 14:15

radi_nrj написа:Свалят се бронята и предните калници и се развиват болтовете които хващат пантите за купето.

:arrow: Ако опира в калниците се издърпва се вратата леко назад и би трябвало да стане.

:arrow: Ако опира в колонките се развиват болтовете, които държат пантите за самата врата и тя се изнася навън.

Като цяло реглажа на пантите ако го уцелиш от първия път ще те привикат от Хогуортс за да те провъзгласят за старши магьосник.

Ради, хем е така, хем не е.
Аз съм сменял едната врата и при първоначалния реглаж опираше леко в калника.
Успях да я нагодя с помощта на едно приятелче за 15-тина минути до фабрични луфтове, без да махам калници и т.н.
Просто там където пантата е захваната за вратата след развиване на болтчето пантата се премества една идея навън. :wink:

Пс.Нали не забравяте, че пантите са два вида, като по-новите /след 95г./ имат възможност за още един вид реглаж.

Пустиняк
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Пустиняк » Чет 12 апр 2012 22:59

Проблемът с вратите е решен - благодаря на колегите! :обичам ви

Сега търся свестен бояджия, практикуващ в Монтана, или в краен случай - София. Ще освежавам една тъмно синя двойка, като боядисването ще е частично и ми се ще да се доближава максимално до оригиналната боя.

Долу съм онагледил какво точно възнамерявам да боядисвам - всичко под червената линия(прагове, долната част на вратите и т.н.).
Прикачени файлове
Golf-2-GTI.jpg

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”