Блокирал прозорец на голф 3?
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Блокирал прозорец на голф 3?
Здравейте колеги темата може би е дискутирана много пъти, но вчера бях тръгнал на път, наложи ми се да си сваля прозореца за малко, след което го затворих отново без проблем.Опитах да го отворя по късно но (прозорците са ръчни, а не електрически) дръжката прави един свободен оборот и това е.До сега не съм имал подобен проблем, прозореца не помръдва, до сега никога не е заяждала дръжката, или да се върти трудно.Не съм махал до сега кората, бихте ли ме насочили как да я махна без да счупя щипките на които се държи и съответно къде да погледна и ако е нещо дребно да го оправя, ако е по сериозно и се налага смяна на механични части да се обърна тогава към майстор 

Re: Блокирал прозорец на голф 3?
Последователността е:
- махаш дръжката за вдигане/пускане на стъклото - чрез избутване на пръстена се сваля
- махаш капака на дръжката на кората
- отвиваш с кръстата отвертка двете винтчета
- сваляш бутона за отключване и заключване
- внимателно пъхаш една отвертка между кората и вратата за да видиш къде са щипките и започваш да ги вадиш. Не натискай с отвертката тъй като има опасност да си повредиш кората!
- като извадиш всички щипки изваждаш кората от уплътнението отвътре на стъклото и от дръжката за отваряне (дръжката остава на вратата)
- ако имаш предни тонколони тук е момента да ги разкачиш от буксите
- ако имаш найлон отдолу го отлепваш внимателно покрай щипките
Май е това, за друго не се сещам
- махаш дръжката за вдигане/пускане на стъклото - чрез избутване на пръстена се сваля
- махаш капака на дръжката на кората
- отвиваш с кръстата отвертка двете винтчета
- сваляш бутона за отключване и заключване
- внимателно пъхаш една отвертка между кората и вратата за да видиш къде са щипките и започваш да ги вадиш. Не натискай с отвертката тъй като има опасност да си повредиш кората!
- като извадиш всички щипки изваждаш кората от уплътнението отвътре на стъклото и от дръжката за отваряне (дръжката остава на вратата)
- ако имаш предни тонколони тук е момента да ги разкачиш от буксите
- ако имаш найлон отдолу го отлепваш внимателно покрай щипките
Май е това, за друго не се сещам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”