Странен проблем с Golf 5 1.6 FSI
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем с Golf 5 1.6 FSI
Здравейте колеги имам странен проблем с колата, но не мога да го открия! Когато загрее колата мотора тресе и се чуват едни лопания, тропания, че чак ми блъска на педала за съединителя. На студено няма никакъв проблем пали и си работи нормално, скоро съм сменил съединителя (преди смяната пак се получаваше същия проблем в най-големите жеги през лятото), чистих дросели ЕГР'и ..., не изкарва грешки по компа и майсторите ми казват че всичко е наред по колата. На високите обороти проблема изчева, кагато работи на място при загрял мотор пак почва да тресе и мотара не звучи добре.
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Re: Странен проблем с Golf 5 1.6 FSI
С какъв бензин я караш?
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
nvrmnd написа:С какъв бензин я караш?
пробвал съм я с 95 и 98 нинкаква разлика
sali-juventus написа:Здравейте колеги имам странен проблем с колата, но не мога да го открия! Когато загрее колата мотора тресе и се чуват едни лопания, тропания, че чак ми блъска на педала за съединителя. На студено няма никакъв проблем пали и си работи нормално, скоро съм сменил съединителя (преди смяната пак се получаваше същия проблем в най-големите жеги през лятото), чистих дросели ЕГР'и ..., не изкарва грешки по компа и майсторите ми казват че всичко е наред по колата. На високите обороти проблема изчева, кагато работи на място при загрял мотор пак почва да тресе и мотара не звучи добре.
Има ли промяна на тези странни звукове при натиснат педал на съединителя и при не натиснат,на место при работещ двигател и на свободна предавка?Ако си пробвал.И знаеш ли дали си с демферен маховик?
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, проблемът е решен! Тампон на скоростната кутия, сменихме и се оправи сайванта.
- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
sali-juventus написа:Колеги, проблемът е решен! Тампон на скоростната кутия, сменихме и се оправи сайванта.
Колега, извинявай че въпроса не е на място, видях че има FSI двигател и аз имам такъв, кажи ми къде го сервизираш, щото повечето майстори тук в София е трудно да намеря такъв който разбира от FSI двигатели ?
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
в Шумен има BOSCH Car Service за сега само на тях им се доверявам за двигатели, преди карах Golf 4, мотора го пипаха само те и никакви проблеми до сега! В София трябва да има такъв сервиз.
- pkovachev
- Автомобил: Polo 1.4 FSI
- Двигател: AXU 2004
sali-juventus написа:в Шумен има BOSCH Car Service за сега само на тях им се доверявам за двигатели, преди карах Golf 4, мотора го пипаха само те и никакви проблеми до сега! В София трябва да има такъв сервиз.
Има колега, мерси за информацията

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”