Голф 4 накладки индикация
Голф 4 накладки индикация
Здравейте колеги светна ми лампичката на таблото за смяна на накладки обаче как да разбера кои накладки да сменя задните или предните ? Благодаря предварително 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Голф 4 накладки индикация
Лесно..на задните нямаш индикация.Единствено предните имат.Хубаво е да видиш дали ти е светнала лампата защото накладките са ти за смяна,някой кабел дали прави проблеми или просто дисковете са ти срязали кабелите ,ако имат голям рръб.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Кабел имаш само на предно ляво. На другите може и да не търсиш.
- IvailoOo
На 4ката не съм разглобявал обаче нямат ли и на дясното ? На пасата (B5.5) сменях наскоро дисковете и накладките и отдясно има кабел
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Да ползвам и Аз темата:
На моя Г4 има кабел за накладки на лявото предно колело (ей така си виси) само че като го "дам" на маса нищо не индикира по таблото! Въпроса ми е: само лампа ли е на таблото,или на борда го изписва???
На моя Г4 има кабел за накладки на лявото предно колело (ей така си виси) само че като го "дам" на маса нищо не индикира по таблото! Въпроса ми е: само лампа ли е на таблото,или на борда го изписва???
- IvailoOo
Ако си с Half/Full FIS тогава ти изписва "Check Brake Pads" или нещо друго в зависимост от това на какъв език си си програмирал таблото
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
pedalchobaba написа:Кабел имаш само на предно ляво. На другите може и да не търсиш.
Скоро сменях лагери на мойта и съм сигурен, че и от ляво и от дясно имам кабел.
kn9453 написа:Да ползвам и Аз темата:
Пич, тая индикация се деактивира/активира през Ваг-ком. Т.е. ти може да си имаш инсталацията за нея, но предния собственик да я е изгасил софтуерно. То не е нищо особено, един кабел тръгва от накладката и стига до един пин на таблото. Ако е вярно това което пише из нета, индикацията се появява при 75% останали накладки, нещо на което предния стопанин може да не се е радвал особено.
Всички схеми дето съм виждал на Г4, винаги има инсталация само към предно ляво колело.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
IvailoOo написа:Ако си с Half/Full FIS тогава ти изписва "Check Brake Pads" или нещо друго в зависимост от това на какъв език си си програмирал таблото
Изкаш да кажеш че и при двата вида дисплея (малък,голям) изписва съобщение!!!
Това означава че при мен има проблем

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”