Голф4 - Сигнализация за незиключени светлини.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Голф4 - Сигнализация за незиключени светлини.

Мнениеот Toshko83 » Чет 12 апр 2012 22:28

Здравейте,
имам питане относно сигнализирането,че нъм си изгасил фаровете....понеже голф-а няма знак на таблото като е на къси.....вчера съм я оставил така и хоп сега без акумулатор...
Та това чудо си свири когато иска....сигурен съм,че вчера когато я оставих не свиреше...а когато днес отидох и отворих вратата и се разпищя....някъде прекъсва и ми го прави доста пъти...
Имате ли идея как да си спася акумулатора от втори такъв случай...защото обичам да забравям:)
Какво и къде може да прави проблем,че да не се включва редовно сигнализацията?!
Благодаря Ви!

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Re: Сигнализация за незиключени светлини.

Мнениеот passatfen » Чет 12 апр 2012 22:32

ключето което дава маса след отварянето на вратата е клеясала явно и понеже зумера от него получава сигнал не пищи просто
извади това ключе и го почисти някакси :wink:

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Пет 13 апр 2012 8:48

Възможно е да има слаба връзка по кабелите на зумерчето.Моето е напъхано висящо зад таблото и от време на време(рядко)отказва.Проследи кабелите и стегни връзките.

Потребителски аватар
Toshko83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko83 » Пет 13 апр 2012 9:00

Въпроса може да е малко тъп...но къде да го търся това ключе,че да го почистя евентуално:)

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Re: Голф4 - Сигнализация за незиключени светлини.

Мнениеот madwifi » Пет 13 апр 2012 9:33

Проблема е в микроключетата в самата брава на Голфа. Потърси с търсачката за микроключета и ще придобиеш представа. Оправянето е супер филм. Разглобява се цялата шофьорска врата.

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Пет 13 апр 2012 9:44

Започни с по-лесното.Зумера е зад таблото над бушоните.Като го намериш на отворена врата размачкай(размърдай)кабелите и ако е от него ще разбереш.Ако не стане тогава микроключе.

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Пет 13 апр 2012 10:04

Аз имах доста проблеми с вратите :) Последния беше на предна дясна врата, плафона отдоло не светеше и при отваряне на самата врата вътре също не светеше, реално колата не разбираше, че вратата и е отворена също и централното когато тръгна да заключвам с ключ не работеше като хората. Проблем като цяло е в електрическата част на бравата. Студена спойка, прекъсната писта.. там е главоболието :) Също така и шофьорската ми врата се заключваше само на студено, а на топло не (заключва централното и веднага след това се отключваше автоматично) проблема пак беше на същото място. Стигането до там е играчка както спомена колегата madwifi - разглабяш цялата врата + бравата.. Успех :)

rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Мнениеот rexxx » Пет 13 апр 2012 23:09

Колега оправяне на ключе както каза горе колегата е супер филм имах проблем с едни плафони заради ключе които разбира къде да бара го оправя за 2 3 часа но който не като нас по неопитните може и целия ден да ти иде затова аз си написах на един бял лист "ФАРОВЕТЕ" и го сложих до ръчната отдолу и така всеки пат щом флизам или излизам го виждам и за 3 месеца свикнах да съм постояно с фарове и сега всеки пат щом се кача парво фарове гараж колан и паля :wink:

Потребителски аватар
viniliran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viniliran » Нед 15 апр 2012 14:56

Голям филм е наистина това микроключе на бравата, вчера точно това правих на шофьорската врата, разглабя се наистина ЦЯЛАТА врата и то само заради едно микроскопично запояване поне при мен беше това до колкото знам и най-честия проблем е там.В приключение голямо се вкарах а ти ако имаш нерви и желание може да се справиш. За да ти е по лесно тука е описано стъпка по стъпка със снимки http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=89568 ако нямаш много тънък поялник първо си намери такъв :D :D mhihi

п.п. И да не забравиш да пишеш ако се захванеш, на мен ми отне около 4 часа.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 15 апр 2012 17:58

Вземи провери и крушката на плафончето,че аз с таз мания всеки да пише "микро ключето е" разпилях цалата врата и накрая се оказа изгоряла крушка в плафона на вратата! mhihi
2 часа гимнастика... и накрая крушка!

Потребителски аватар
viniliran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viniliran » Нед 15 апр 2012 20:34

На мен ми беше повече за зумера за фаровете за това се хванах, ама пък и крушката като си свети не е зле.Нали всички тука обичаме да ни работят всички възможни екстри по колите. :019:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”