Здравейте,
колата е VW GOLF IV 1.9 TDI AHF 110hp 1999г.
И така какво се случва:
при завъртане на ключа за стартиране на двигателя оборотите се качват до 600/мин. (при нормален режим на работа около 920/мин) и авомобила загасва; това се случва на студен и на топъл двигател; досега този проблем се появява за четвърти път, като последният път нещата доста се усложниха; забелязах че става така след като колата е работила на постоянен режим на висока предавка в нормални обороти (при шофиране на дълго разстояние) но може и да няма значение; когато стане така я мъча няколко пъти със задържане на стартера и запалва (отпушва), отзад излиза гъст дим; сменял съм горивния филтър; последния път след като я мъчих доста време и доста попуши отзад запали на 600/мин оборота и неискаше да ги вдигне; при подаване на газ нямаше промяна, при опит за потегляне на пред гаснеше; забелязах че преминава въздух след горивния филтър към двигателя (през прозрачното маркуче за нафтата); двигателя тракаше много (предполагам от ниските обороти); отворих клапата на горивния филтър за обратната нафта и го допълних; постепенно въздуха в маркучето за нафта изчезна; след леко заиграване на полусъединител и първа предавка със заклащане на автомобила двигатела отпуши и заработи на нормални обороти; в момента автомобила пали нормално;
Та, колеги, можете ли да ми дадете съвет, на какво се дължи това и как да отстраня проблема.
Благодаря предварително
GOLF IV 1.9 TDI AHF - проблем палене
- tripTiPscout
- Автомобил:
- Двигател:
- golfch110
- Автомобил:
- Двигател:
Re: GOLF IV 1.9 TDI AHF - проблем палене
Аз имах подобрен проблем колега.Палеше трудно и като запали държеше ниски обороти,тресеше и пушеше и неможех да и дам газ. Затапих ЕГР клапана и всичко се оправи но незнам при теб дали ще е от това.Оказа се че вакума към егр ми е надувал постоянно явно ел.клапанчето се е развалило ! Поздрави и успех !
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Re: GOLF IV 1.9 TDI AHF - проблем палене
виж клапанчето на филтъра, сондата в резервоара и маркучите да не би да смуче въздух ако ти е мръсна сондата друга причина невиждам щом казваш че е имало много въздух в маркучите и филтъра
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”