въпрос за стартера на мк3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

въпрос за стартера на мк3

Мнениеот predat0r » Чет 12 апр 2012 17:49

Колеги нещо стартера ми е на път за отиване.. Като паля много шумно върти нещо.... Та въпроса ми е следния.. Горе долу какви пари ляга този стартер да се рециклира целия включително и бендикса... Интересува ме цените на частите... Майстора иска 20лв за работа... Но за частите ми вика горе долу 50лв са всичките части.... Двигателя е ABS година на производство 10.1992г.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за стартера на мк3

Мнениеот dxd » Чет 12 апр 2012 19:26

м/у 60-80лв части с труд :arrow:

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Пет 13 апр 2012 10:26

Тъй като съм давал стартер за рециклиране- да споделя- В завод "Елпром" - стартера се разглобява, развива се всичкият меден кабел, после на всички части им се прави някаква баня, навива се нов меден проводник, слагат се нови тея елементи, които подлежат на износване- просто които се движат. Фиксираните се минават през някаква "баня" , но не се поинтересувах каква е химията на тоя разтвор. Та, накрая като се събере- дори и болчетата, с които се затваря са нови. Стартера свети, все е дно е купен от магазина- самият метал е толкова лъскав, че може да се завива в бял чаршаф. Това е рециклиране. Като го сложихме на колата, си показа, че е рециклиран- работи си коректно, като нов. Но рециклирането струва повече от 50 лв.... гарантирам лично, както се казва.

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пет 13 апр 2012 15:41

колко струва един читав стартер в форума 2-ра ръка.. и дали си струва да се взима риск при покупка или по добре да се рециклира стария

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 апр 2012 15:48

Не си струва риска. По-добре рециклирай твоя.

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пет 13 апр 2012 15:51

иначе по въпроса с покупка на друг какво трябва да гледам по него... някакъв код ли или направо двигателя на колата тоест кубиатурата

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Пет 13 апр 2012 15:55

И моя стартер взе да сдава багажа,и аз си мислех да го закарам да го оправят,но се отказах и реших да рискувам като за 40 лева си взех друг работещ от моргата.Вече 2-ри месец съм с него и нямам проблеми с паленето.Поздрави

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пет 13 апр 2012 16:01

nik5 написа:И моя стартер взе да сдава багажа,и аз си мислех да го закарам да го оправят,но се отказах и реших да рискувам като за 40 лева си взех друг работещ от моргата.Вече 2-ри месец съм с него и нямам проблеми с паленето.Поздрави

колега имат ли разлики стартерите на 1.8ABS двигателите или всички са еднакви

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Пет 13 апр 2012 16:14

predat0r написа:
nik5 написа:И моя стартер взе да сдава багажа,и аз си мислех да го закарам да го оправят,но се отказах и реших да рискувам като за 40 лева си взех друг работещ от моргата.Вече 2-ри месец съм с него и нямам проблеми с паленето.Поздрави

колега имат ли разлики стартерите на 1.8ABS двигателите или всички са еднакви
Не знам.Аз за по-сигурно отидох с колата до автоморгата и момчето от моргата като видя моя стартер какъв е ми даде същия.

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Пет 13 апр 2012 16:16

на място ли го пробвахте

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Пет 13 апр 2012 16:18

predat0r написа:на място ли го пробвахте

Да

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 18 апр 2012 21:51

Най-вероятно стартера ти се нуждае само от нови втулки - намират се лесно и струват няколко лева. Свали си твоя стартер почисти го да му се вижда добре номера и иди в най-близкия магазин за авточасти, цената на една втулка е около 1лв, купи си втулките и пробвай да ги смениш сам. Ако нищо не излезе тогава си търси друг стартер.
Най-проблемна е втулката до зъбчатката, ако е на скоростната кутия смяната и е доста сложна и другите втулки може и да не ги сменяш, но нея - задължително. Ако наистина имаш втулка на скоростите да купуваш друг стартер е безсмислено защото пак ще си със старата проблемна втулка. Разгледай подобните теми и ще разбереш как се сменя и тя или иди на майстор.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 18 апр 2012 23:38

ktamen написа:Най-вероятно стартера ти се нуждае само от нови втулки - намират се лесно и струват няколко лева. Свали си твоя стартер почисти го да му се вижда добре номера и иди в най-близкия магазин за авточасти, цената на една втулка е около 1лв, купи си втулките и пробвай да ги смениш сам. Ако нищо не излезе тогава си търси друг стартер.
Най-проблемна е втулката до зъбчатката, ако е на скоростната кутия смяната и е доста сложна и другите втулки може и да не ги сменяш, но нея - задължително. Ако наистина имаш втулка на скоростите да купуваш друг стартер е безсмислено защото пак ще си със старата проблемна втулка. Разгледай подобните теми и ще разбереш как се сменя и тя или иди на майстор.

Нищо сложно няма със смяната на втулката която е във блока...с метчик с подгодящ размер излиза много лесно ...новата се слага с болт с една гайка на него.

ремонтирането на стартера е елементарно....човек който е наясно на къде се развива и завива болта би трябвало да се справи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”