Въпроса ми е мога ли да си купя от магазин САМО регулатора,и какви пари ще ми излезе,или да търся от морга.А съществува и трети вариант,да направя като балканец и да си карам така
Какво ще ме посъветвате?
icorainbow написа:Трябва ти само вакуумчето, така ли? Нещо не ми е ясно как като са махнали маркуча за вакуума е спряла да прекъсва колата, но явно става номера, не знам обаче как ти е разхода. Преди време ми гореше 15л/100км бензин и газ около 13-14л/100км. Оказа се точно тази мембранка при делкото (не знам тя ли ти трябва). Та преди 3 години майстора ми каза, че се намирала по магазините за къде 10 лв, а делко втора употреба тогава си намерих за 50лв. заедно с вакуумче и дистрибуторна капачка. Пробвай първо да купиш вакуумчето, по-евтино излиза.
. След като вече сме оправили периферията, махаме старата мембрана, която прилича на @@@, на нейно място поставяме новата, като я заклинваме от двете й страни с металните "шайби" (не зная как да ги нарека). Аз ползвах платно от бензинова помпа на жигули, пасва почти идеално на окръжността на регулатора, даже не съм я рязал. Корпусът на регулатора се пробива с дрелка отстрани, понеже подгънатото от ХАНС вече го няма и трябва все пак с нещо да се хванат двете части на регулатора, между които седи мембраната (с пружината над нея, която опира в челото на едната "черупка" на регулатора). Правят се няколко отвора 5-6-7, за да може двете "черупки" плътно да прилепнат една към друга с мембраната между тях, за да не краде въздух от този компонент и да стане херметичен. Монтажът обаче към делкото, както вече споделих, така и не успях да го направя, правих доста опити с различни похвати ама... ако някой има жокери, сега е момента, инак ще се наложи разглобяване и захващане на чопчето, което е вътре в делкото, към вилката, която се движи от мембраната на вакуумрегулатора.

). И след този период започнаха проблемите които описах по-горе в темата. С тези придръпвания се чуваше лек пукот от двигателя, като в последствие видях как от двата отвора на карбуратора бълват огнени езици...(заради голямото предварение). Определено ще си търся регулатор но задължително за делко за 1.3 мотор, защото предполагам за другите мотори ще имат други характеристики....Монтажът обаче към делкото, както вече споделих, така и не успях да го направя, правих доста опити с различни похвати ама... ако някой има жокери, сега е момента, инак ще се наложи разглобяване и захващане на чопчето, което е вътре в делкото, към вилката, която се движи от мембраната на вакуумрегулатора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 79 госта