Здравеите колеги искам да споделя нещо с вас.От 3 години имам голф 3 1.6 бензин с двигател ABU.По принцип този двигател има славата на по топъл в сравнение с другите.Няма нищо такова когато си купих колата ми направи впечатление че перката се включва доста често и колата загрява карах така известно време докато забележа че губя и антифриз,локализирах мястото на теча оказа се че е бакелитовия елемент в които се поставя и термостата купих нов и го смених,колата ми взе още по бързо да загрява,смених термостата никакъв ефект,писах тук във форума никои неможа да ми помогне бях решил да я продавам когато един ден след поредното търсене на проблема ми направи впечатление че водата която цирколира в разширителното казанче на бавни обороти капе.Извадих маркуча които отива към разширителното казанче и надух през него нивото в разширителното казанче се повиши значи не е запушино заключих аз.взех еднин електрод 2.5мм махнах му обмазката и бръкнах в отвора не можах да стигна до дъното намерих стария елемент които бях сменил преди година оказа се че отвора на штуцера в горната си част е широк 3мм поне а долу около 1.5мм разпробих го и сега нямам вече този проблем.Колата си загрява до 87 и си ги държи(на толкова ми отваря термостата,трябва да е на 84 когато го купувах нямаше в магазина .
Така че съветвам всички които имат този двигател и колите им загряват да проверят и това.Колата ми е внос от франция и не личеше
това да е сменяно там така че предполагам че е фабричен дефект.
Температура на двигател ABU
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”