постоянен теч на антифриз,възможно ли е да е гарнитурата....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
krasimir.ds
Автомобил: vw golf 2
Двигател:

постоянен теч на антифриз,възможно ли е да е гарнитурата....

Мнениеот krasimir.ds » Чет 19 апр 2012 15:23

Здравейте колеги,имам следния проблем, от около година много често ми се появяват течове на различни места по водната система на колата ми(тя е бензинов голф2, 1.8,90к.с,).Започна се с течове от някои тетки и съединения,днес отстранявам един теч,на другия ден се появава на друго място,спука ми се и водния радиатор.Отначало си мислех,че просто на всичко му идва времето но течовете продалажават и продалжават.Смених капачката на разширителния съд ,на няма промяна. Моля някой ако е имал подобен проблем да сподели мнение,може ли причина за това да е гарнитурата на главата,чудя се дали да я сменям...

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: постоянен теч на антифриз,възможно ли е да е гарнитурата....

Мнениеот 150 кс » Чет 19 апр 2012 15:33

Колега със сигурност има много теми,но мотора ти със сигурност надува и както казваш един теч оправяш,тръгва други,просто трябва да се търси,на майстор не си ли ходил?

Потребителски аватар
krasimir.ds
Двигател:

Мнениеот krasimir.ds » Чет 19 апр 2012 15:43

Не,не съм ходил на майстор все още за този проблем,само съм се допитвал,и странното е че понякога задържа без теч две-три седмици и после като почне...Да,мотора надува и аз се чудя може ли да има друга причина освен гарнитурата на главата.

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Чет 19 апр 2012 18:08

Ами може колега ама тото играеш ли? Кога спира да ти губи -като е по студено и не вдига градус ли?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 19 апр 2012 19:15

Не пишеш имаш ли газово....

Потребителски аватар
krasimir.ds
Двигател:

Мнениеот krasimir.ds » Чет 19 апр 2012 19:27

Да,имам газова уредба и се съмнявах да не има пукната мембрана на изпарителя и налягането на газта да отива и в водната система на колата(имах такъв случай на предната си кола),но и този вариант го отписах,защото скоро махах газовата бутилка за да осводя багажно място в колата и покарах известно време така,но пак имах теч.

Потребителски аватар
krasimir.ds
Двигател:

Мнениеот krasimir.ds » Чет 19 апр 2012 19:31

150 кс написа:Ами може колега ама тото играеш ли? Кога спира да ти губи -като е по студено и не вдига градус ли?

И в студеното ми е губила антифриз,но тя и тогава вдига си градусите и то ставнително бързо .

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 19 апр 2012 19:39

Отвий свещите и въж дали някоя от тях е чиста и измита...Щом маслото не е пресечено,ако случайно има пробив ще е към цилиндрите....ако имаш измита свещ-тма е пробива.
Но както го описващ малко вероятно е да е гарнитура....надуването в сисремата няма как да не изхвърли антифриза през капачката...ако има и не го прави значи и тази капачка е с дефектен клапан....аз бих сменил и тази...като начало....Не пишеш прегрявана ли е колата....от нормална температура гарнитура няма как да пробие...

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 19 апр 2012 19:41

Тъкмо мислих да отварям подобна тема и ако не е проблем ще използвам тази - имам същия проблем , но с турбодизелов голф 2 , около 1000 - 1500 км карам и ми светва лампата на антифриза (водата) , доливам вода , карам карам и хоп - пак същото , а само преди 3,4 години смених водна помпа - дадох около 54 лв за нова и качествена помпа , така че мисля , че проблема е друг - вероятно някаква гарнитура или... не знам - и лесно ли се открива от къде се губи антифриза и евентуално как върви цената на ремонт от този сорт - ориентировъчно.

Потребителски аватар
krasimir.ds
Двигател:

Мнениеот krasimir.ds » Чет 19 апр 2012 19:57

joker написа:Отвий свещите и въж дали някоя от тях е чиста и измита...Щом маслото не е пресечено,ако случайно има пробив ще е към цилиндрите....ако имаш измита свещ-тма е пробива.
Но както го описващ малко вероятно е да е гарнитура....надуването в сисремата няма как да не изхвърли антифриза през капачката...ако има и не го прави значи и тази капачка е с дефектен клапан....аз бих сменил и тази...като начало....Не пишеш прегрявана ли е колата....от нормална температура гарнитура няма как да пробие...

Само веднъж съм прехвърлял 90-те градуса и то беше при първия пробив в водната система(тогава изби от етно байпасче от маркуча който отива в радиаторчето на парното),незнам колко точно градуса е вдигнала защото нямам означения но не беше и отишла чак до дъното,а и аз бързо я видях,така че не вярвам да е от тогава.Съгласен съм с теб за капачката на разширителя и пак ще я смена,защото както казваш и ти редно е при надуване да изхвъли антифриза от там,но не става така.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 19 апр 2012 20:18

Колата ти е поне 18 г...време достатъчно да остареят всички елементи по охладителната система и едно по едно да се сменят....аз май вече оригинално водно съединение нямам,освен на казанчето...а тройника съм го сменял 3 пъти...всичко е сменено по охлаждането в т.ч радиатор(той първи даде фира :mrgreen: ) и радиаторче на парното!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 19 апр 2012 22:22

Колега, само не взимай от тия смотани капачки за по 6, 7 лева! С тях верно е като да уцелиш шестица от тотото. Най-добре си вземи нова оригинална или поне вземи от приятел неговата капачка и покарай. Ако с нея няма проблем, твоя проблем е ясен. Може да си помислиш, че оригиналната капачка е скъпа, ама си направи сметка колко пари за други ненужни ремонти ще дадеш и колко нерви ще скъсаш :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”