проблем със спирачките на Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vvveno 19td
Автомобил:
Двигател:

проблем със спирачките на Венто

Мнениеот vvveno 19td » Чет 19 апр 2012 7:33

та проблема ми е следния ,преди една седмица проверявах задните барабанни спирачки за феродо ,защото не даржаха.Оказа се че феродо има достатъчно но колата не спира.обезвъздушихме системата и пак нищо,НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ОТ КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА Е ПРИЧИНАТА!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: проблем със спирачките на ААЗ мотор

Мнениеот samo_pechka » Чет 19 апр 2012 8:38

vvveno 19td написа:та проблема ми е следния ,преди една седмица проверявах задните барабанни спирачки за феродо ,защото не даржаха.Оказа се че феродо има достатъчно но колата не спира.обезвъздушихме системата и пак нищо,НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ОТ КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА Е ПРИЧИНАТА!

Причините може да са няколко mhihi ,а не една за жалост...Спирачна помпа, "кантарче" заден мост,опечени накладки,стара спирачна течност,омекнали-раздути спирачни маркучи и т.н.

Потребителски аватар
vvveno 19td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvveno 19td » Чет 19 апр 2012 8:41

да ама предните коват.на мен за задните спирачки не ми е голчма мъка ама трябва да мина на преглед затова.накладките не са опечени , само нз за спира4ната течност,а щом има предни спирачки значи нее помпата такали да го разбирам

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 19 апр 2012 9:05

vvveno 19td написа:да ама предните коват.на мен за задните спирачки не ми е голчма мъка ама трябва да мина на преглед затова.накладките не са опечени , само нз за спира4ната течност,а щом има предни спирачки значи нее помпата такали да го разбирам
Рядко ,но не невъзможно е да са износени барабаните на "конус" и накладката не ляга правилно и при "отваряне" (при натискане на педала) се "измята" и не достига ход да "стегне" барабана.То там си има едно "кученце" в апарата дето при отваряне на челюстите си коригира разстоянието,но при износени на конус барабани това не става(не успява да коригира )
Преди години имах такъв случай с кола на аверче, със задни накладки- не "ловяха" .Преди това проверихме накладки-бяха за смяна,сложихме нови и сменихме спир.течност.Проверихме и барабаните за "конус"-добре бяха.На "кантарчето" му се беше прецакала пружинката-намерихме друга.Натискаме пак- маркучите "кабардисват" -т.е. пак не се предава добре налягането-сменихме ги. Трета проба - пак не е както трябва,имаше подобрения ,но...Накрая се загледахме в помпата,мислихме,мислихме и я сменихме и нея , а колата отпред ковеше яко-викахме си -не може да е оттам!Да ама след смяната и съответно обезвъздушаване на системата-колата не можахме да я познаем.Стана!При нас се случиха много неща за смяна,така ,че не мога да кажа -сменяй помпата. Просто я огледай добре отзад и някой друг натисне няколко пъти по-яко спирачния педал,виж си маркучите ( страдат от там да знаеш) и ако не е оттам ...

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: проблем със спирачките на Венто

Мнениеот yoan4o » Чет 19 апр 2012 9:12

Преместих темета в правилния раздел.
Спирачките и това, че колата е дизел нямат общо.

Иначе и на моето Венто спирачките са по същия начин.
Мисля, че първо трябва да се смени течност и после да се провери помпата.

Потребителски аватар
vvveno 19td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvveno 19td » Чет 19 апр 2012 9:23

мерси колега за информацията ,ще пробам пак ще видиме какво ще стане

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 19 апр 2012 9:26

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Пет 20 апр 2012 21:26

Колега оправи ли спирачките? Днес си реших същия проблем, само, че на Голф 2 по следния начин: Смених накладките, като почистих всичко много старателно. Смених задно дясно цилиндърче поради теч и раздвижих лявото поради задържане на едното бутало. Обезвъздуших системата като оставих цилиндърчетата да се напълнят на самотек и тогава с един приятел обезвъздуших допълнително с натискане и задържане на педала. Преди това ако не ползвах продължително време спирачките педала омекваше/става дума в движение/. Другата седмица ще пиша дали съм минал прегледа от първия път и какво е показанието на барабаните.

Потребителски аватар
vvveno 19td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvveno 19td » Съб 21 апр 2012 11:17

не сам ги пипал още

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”