Проблем със скоростите на Голф 4
Проблем със скоростите на Голф 4
Здравейте! Днес в едно задръстване при поредното тръгване тотално ми блокира скоростния лост,не можеше да се вкара никоя скорост,не помръдваше изобщо,само се включваше задна,при което обаче колата гасне. Така няколко пъти, накрая се оправи незнайно как и сега все едно нищо не е станало. Казаха, че се е счупила кутията най-вероятно, но ще разбера със сигурност чак утре или в понеделник, а много се притеснявам... Моля някой ако има представа какво може да е или е имал същия проблем, да сподели мнение! Благодаря!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Проблем със скоростите на Голф 4
Нека познаем - двигател 1.6 SR?
(Винаги уточнявай какъв е двигателя, най-добре с код-а! Има разлика между Голф 4 и Голф 4!)
(Винаги уточнявай какъв е двигателя, най-добре с код-а! Има разлика между Голф 4 и Голф 4!)
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Може и 1.4 да е 
1.6 SR е,да, а това DUU какво е,аз съм момиче и не разбирам , първа кола ми е, от няколко месеца 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
DUU e кода на скоростната кутия.
Различните скоростни кутии, както и различните двигатели се определят еднозначно по кода си.
Конкретно тази е доста известна... печално известна...
Различните скоростни кутии, както и различните двигатели се определят еднозначно по кода си.
Конкретно тази е доста известна... печално известна...

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Засъжаление диагнозата е почти сигурна...
А подробности можеш да откриеш в безброй теми тук, просто потърси с търсачката за скоростна DUU и DUW.
Потърпевши или потенциално потърпевши са почти всички Г4 с 1.4 16V, 1.6 SR и SDI двигатели.
А подробности можеш да откриеш в безброй теми тук, просто потърси с търсачката за скоростна DUU и DUW.
Потърпевши или потенциално потърпевши са почти всички Г4 с 1.4 16V, 1.6 SR и SDI двигатели.
Мерси за отговорите и разясненията! Проблемът май е решен - някакви втулки на самия лост били изпаднали и според майстора заради това така е станало и нямало смисъл да отваря кутията. Казва, че ако е счупена изобщо нямало да може да се кара след случката, била си здрава според него. Вие как мислите, възможно ли е само това да е или не му се е занимавало,знам ли...?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
При тези кутии основния проблем е с нитовете на диференциала - късат се.
Оправя се лесно - сменят се нитовете с болт и гайка.
Само че...
... За целта кутията се сваля и се разглобява. От там нататък е каквото сабя покаже. Може да има изронени зъби, може да има посинели (износени) лагери и синхронизатори...
За сваляне на скорости вероятно ще поискат едно 150 лв.
Колко струва отваряне на кутия не знам, но гаранция ще е поне 100.
При сваляне на скорости е добре да се смени съединител - поне се спестяват тия 150лв след около 2-3 години.
Ако лагерите са прекалено свършили - трябва да се сменят.
Само, че в събота с едно приятелче обсъждахме евентуални профилактики на моята кутия. Твърди, че лагерите винаги идват на минималния възможен размер, а след това вече хлабините се уточняват с подходящ набор шайби (то така си е фабрично конструкцията - показваше ми по неговата кутия, дето вече 3 месеца седи разглобена
) Та докато дойдат уточнените вече комплекти лагери си минава месец!
Па са и 'леФ'
Сложи и едни синхронизатори и... то идва горе-долу 500лв един читав ремонт. И месец без кола.
За това много колеги, даже да усетят, че нещо не е наред - карат до последно и после нова втора ръка за 4 часа и са пак в джаза
А и втора ръка кутии се намират за 200 лв
Е! Колко ще изкара 'втората ръка'... божа работа!
Много вероятно е при теб да се е скъсал нит и да е заклинил някъде. Това обяснява и гасненето на колата.
После е изпаднал някъде на дъното на кутията и готово!
А пластмаските са се измъкнали, докато ти си ръчкала с лоста полу-паникьосана и незнаещ какво се случва (не е пренебрежение, вероятно и аз ще издивея в такава ситуация
)
За сега вероятно можеш да караш така. Лошото е, че ще дойде момент, в който ще се изпотрошат и останалите нитове, ставащи все по-малко на брой и вероятния резултат ще е счупване на кожуха на скоростите.
Оставаш си на място необратимо и непоправимо - оправя се с 'нова' кутия.
Тааа... направи сама сметка.
Ако можеш да си позволиш парите и времето за ремонт - ремонтирай твоята.
Ако не - бай бабо да те не срещне мечка с надпис 'Пътна помощ' в гората
Оправя се лесно - сменят се нитовете с болт и гайка.
Само че...
... За целта кутията се сваля и се разглобява. От там нататък е каквото сабя покаже. Може да има изронени зъби, може да има посинели (износени) лагери и синхронизатори...
За сваляне на скорости вероятно ще поискат едно 150 лв.
Колко струва отваряне на кутия не знам, но гаранция ще е поне 100.
При сваляне на скорости е добре да се смени съединител - поне се спестяват тия 150лв след около 2-3 години.
Ако лагерите са прекалено свършили - трябва да се сменят.
Само, че в събота с едно приятелче обсъждахме евентуални профилактики на моята кутия. Твърди, че лагерите винаги идват на минималния възможен размер, а след това вече хлабините се уточняват с подходящ набор шайби (то така си е фабрично конструкцията - показваше ми по неговата кутия, дето вече 3 месеца седи разглобена
) Та докато дойдат уточнените вече комплекти лагери си минава месец!Па са и 'леФ'
Сложи и едни синхронизатори и... то идва горе-долу 500лв един читав ремонт. И месец без кола.
За това много колеги, даже да усетят, че нещо не е наред - карат до последно и после нова втора ръка за 4 часа и са пак в джаза
А и втора ръка кутии се намират за 200 лв
Е! Колко ще изкара 'втората ръка'... божа работа!
Много вероятно е при теб да се е скъсал нит и да е заклинил някъде. Това обяснява и гасненето на колата.
После е изпаднал някъде на дъното на кутията и готово!
А пластмаските са се измъкнали, докато ти си ръчкала с лоста полу-паникьосана и незнаещ какво се случва (не е пренебрежение, вероятно и аз ще издивея в такава ситуация
За сега вероятно можеш да караш така. Лошото е, че ще дойде момент, в който ще се изпотрошат и останалите нитове, ставащи все по-малко на брой и вероятния резултат ще е счупване на кожуха на скоростите.
Оставаш си на място необратимо и непоправимо - оправя се с 'нова' кутия.
Тааа... направи сама сметка.
Ако можеш да си позволиш парите и времето за ремонт - ремонтирай твоята.
Ако не - бай бабо да те не срещне мечка с надпис 'Пътна помощ' в гората

Много ти благодаря за отговора! Явно ще я давам на друго място да я оправят и това е... от прочетеното във форума изглежда, че рано или късно ще се счупи, така че ще гледам да я направят. Мерси за полезната информация 
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
tvf написа:Много ти благодаря за отговора! Явно ще я давам на друго място да я оправят и това е... от прочетеното във форума изглежда, че рано или късно ще се счупи, така че ще гледам да я направят. Мерси за полезната информация
Нека ти сменят нитовете на кутията с болтове. Дори и да няма скъсан нит, това е задължителна "профилактика" за тези скоростни кутии.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”