GARTNER написа:От около година и нещо имам странен проблем с паленето на колата Значи общо взето пущината пали когато си иска допреди 2 дена когато напълно отказа
Проблема се изразява в това че колата пали и загасва на момента а не само да върти стартера и така до безкрай (пали и гасни веднага) Правила го е този номер около десетина пъти като за 3 влизания в сервиз не успяха да отстранят проблема трайно Не съм забелязал да се влияе от температурата или някакви външни фактори (зареждам гориво предимно от Лукойл) Сменяни са : датчика в делкото(незнам как се казва около 140 лв е) свещи, бобина, акумулатор,бензинова помпа като последня път настоях да отрежат и блокировката на алармата която беше вързана към бензиновата помпа Когато се случи колата да запали тя си движи безпроблемно, държи обороти не глъхне и не се е случвало да гасне в движение Моля всички ви за помощ, акъли, мнения и практически съвети
Автомобила е VW GOLF 3 1.6 / 05.04.1995 г. само бензин
след диагностика напаравена от мене vag-com дава следните грешки

грешката на имобилайзера се изчисти но грешката за датчика на хол не може да се изчисти.Пише че няма сигнал дали може да е от него проблема и дали има нещо общо с имобилайзера
Колега, имам същата година и модел на двигателя - АЕК.Налице беше проблем с паленето - същият проблем, само припалва. На ВАГ КОМ показваше същите работи, даже разглобих да видя имобилайзера по препоръки във форума, но ме достраша да пипам. Така се влякох цяло лято, като палех само с натискане педала на газта. Но един хубав и слънчев ден ми се отвори дълъг път и реших да се сложа добавка за почистване на инжекциона в бензина. Мислех си, така и така ще пълня резервоара - защо не? Купих си добавка на Лики *оли( да не стане реклама

)и О, чудо всичките ми проблеми се оправиха за 11 лева.Колата започна да си пали без проблем и даже разхода ми падна с литър.Съвета ми е, преди да започнеш със скъпите манипулации, пробвай с добавка, но качествена!!Аз лично си избих парите за добавката от намаления разход. Идеята ми хрумна от един немски форум, където едно момче, работещо в TUEV, сподели че при тези двигатели най-честия причинител на проблеми с паленето е инжекторната система. Това е и дано да е това, защото е най-евтиният вариант. Дано съм помогнал и да пишеш.