Въпросче за Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mordred
Автомобил:
Двигател:

Въпросче за Golf 4

Мнениеот mordred » Пон 04 дек 2006 23:20

Здравейте,
аз съм един нов горд собственик на стар Golf4 1.4 и като такъв имам мого рзлични въпроси:
1. На някой да му се намира книжка на език различен от немски за каквоз нещо?
2. Докарх си Golf-а от Германия и ми казаха, че трябва да си сменя всички консумативи, вкючително и ангренажния ремък (той не е толкова скъп, но ролките били 4 x ~90лв всяка). Ама не бяха много сигурни за броя им. На колко км. се сменя тоя ремък?
3. Като пусна климатика вътре замирисва малко странно... та си мислех да не е от филтъра на климатика, но не знам къде се намира да си го сменя. Някой дали не може да ме насочи :wink: Обаждах се в един сервиз и ми казаха, че филтъра струвал ~40лв. и щели да ми го сменят за 20тина
Благодаря!

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Вто 05 дек 2006 10:06

Ремък се сменя ~ на 90 000км.
Филтъра за купето ти се намира под предния капак точно под долния ляв ъгъл на предното стъкло. Това като застанеш с лице срещу автомобила. Филтрите са два вида с и без активен въглен. Аз съм взимал само от вторите и цената им е 18-20лв. За да си решиш проблема с миризмата си купи специален спрей за обезмирисяване или антимикотичен спрей п/в миришещи крака. Пискаш вентилатора за купето на макс и пръскаш откъм филтъра за купето, който вече знаеш къде се намира.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 05 дек 2006 10:20

ангренажите на тая кола са 2-единия е между 2та разпределителни вала а другия е разпределителен/колянов и т.н.
ролките май бяха 4 или 6 не помня наизуст. смяната на тези ремъци след покупка на колата веднага е критична! оттам нататък-ако не си взел ремъците от фирмен магазин (на ФВ) и не си ги поставил във фирмен сервиз (пак) ти препоръчвам да ги сменяш по скоро-50-60к
за да не стане изненада... :roll:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 05 дек 2006 17:21

Ръководство можеш да си изтеглиш от тук:
http://store3.data.bg/godlikeme/
Бях го изтеглил от един руски сайт но не се сещам кой :roll:

mordred
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mordred » Сря 06 дек 2006 21:39

10x
Опраих са с филтрите(голяма смрад са), а за ангренажите ме посъветваха да хода на някъв сервиз на Семионовско шосе до Околовръстното, па к'от сабя покаже.

Dimitar_vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dimitar_vr » Пет 08 дек 2006 0:24

смяната на ангренажа ще ти излезе около 250 лв поне на мене толкова ми се върза, а ролките бяха с цени от 40 до 70 лв. И да ти препоръчам ако имаш възможнот да си смениш филъра на вентилацията с поленов,по-скъп е но разликата е доста голяма от обикновения

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”