Развалено централно заключване
-
кандидата
- Автомобил:
- Двигател:
Развалено централно заключване
Приятели, имам нужда от помощ. Централното ми заключване се развали. Заради некадърно монтирана аларма, която изтощава акумулатора, отключвам колата с ключа от шофьорската седалка. Ключалката на шофьорската врата е сменяна, но едва ли е в нея проблема, защото продължава да работи. И слава Богу, че на дясната предна врата е счупена. Установих, че задна лява врата е блокирала и не може да се отвори нито отвътре, нито отвън. Задна дясна засега е ОК, но резервоарът е заключен и не мога да сипя гориво. Имам около 1-2 литра бензин. Положението не е критично, единствено защото карам на газ и може да издържа още известно време. Въпреки това имам намерени да го оправя още идните дни. Да добавя и че багажникът се отваря малко по-трудно в сравнение с преди. Ще помоля да ми препоръчате сервиз и някакви приблизителни граници колко ще ми струва ремонта/смяната заедно с труда.
- viniliran
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Развалено централно заключване
За какво животно става въпрос? 

-
кандидата
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 1996.
-
кандидата
- Автомобил:
- Двигател:
Мнения по въпроса?
-
anatoli_velikov
- Автомобил:
- Двигател:
Смяната на кое колега? На алармата, на моторчето за централно, на блокиралата брава?
Освен това от къде си - как да препоръчаме сервиз?
Не можеш ли да заемеш моторче от някой приятел и да пробваш какво ще стане без да набиваш пари.
Освен това от къде си - как да препоръчаме сервиз?
Не можеш ли да заемеш моторче от някой приятел и да пробваш какво ще стане без да набиваш пари.
-
кандидата
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на централното задължително. Освен това много вероятно смяна на предна дясна и задна лява брава. Но като за начало трябва да се оправи централното, за да мога да си налея бензин. От София съм иначе.
-
anatoli_velikov
- Автомобил:
- Двигател:
Пак казвам - вземи от приятел едно моторче/помпа за централно и пробвай какво ще стане ако я сложиш на мястото на твоята. Ще видиш дали ще ти се отключи резервоара, вратата и т.н.
Резервоара можеш да си го отвориш и сам - махаш дясната кора в багажника (щом си 96-та би трябвало да има) и има две винтчета, с които се държи вакуумчето за резервоара. Отвии ги и го махни. Другия вариант е пак като махнеш кората да видиш къде му е тройника за маркучето за вакуум, да махнеш от там маркучето към вакуумчето за заключване и да надуваш през него.
Резервоара можеш да си го отвориш и сам - махаш дясната кора в багажника (щом си 96-та би трябвало да има) и има две винтчета, с които се държи вакуумчето за резервоара. Отвии ги и го махни. Другия вариант е пак като махнеш кората да видиш къде му е тройника за маркучето за вакуум, да махнеш от там маркучето към вакуумчето за заключване и да надуваш през него.
-
кандидата
- Автомобил:
- Двигател:
Технически съм много зле и това, което на друг би му отнело Х часа на мене ще ми отнесе 2Х или 3Х. Да не говорим, че съм много зает. Прегледах приблизителни цени и не е нещо особено. Наистина, единствено сервиз ще ми свърши работа. Ако може препоръки за такъв в София, защото до момента не съм я карал на ремонт и не съм запознат.
-
anatoli_velikov
- Автомобил:
- Двигател:
Тук да каже вече някой от колегите, или разгледай форумните сервизи.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Централно(онова в кутията отзад )-втора употреба е в диапазон 30лв.Преди смяната му,извади шлаухчето му и чрез надуване и смукане(уста имаш...)-виж дали ти работят механизмите."машинката" за резервоара също е достъпна откъм багажника и не е трудно да се демонтира(2 винтчета)-докато се набавят нещата,поне да си сипваш гориво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”