Не зная със сигурност дали е от ск. кутия, но ще кажа какво стана!
Днес докато се рових под предния капак изпуснах едно болтче 5 мм, което като че ли потъна в дън земя! Къде ли не гледах, но не го видях! Реших, че е паднало в отвора, през който се гледа белязката, сещате ли се - една пластмасова тапа като голяма гайка с отвор по средата от дясно на двигателя. Мислех си да се опитам с магнит да го извадя по някакъв начин (въпреки че не бях сигурен че е там), но реших да го оставя за утре. Преди час ми се наложи излизане с колата (направо бях изключил за болтчето) и след около 10 мин. каране при натискане на съединителя се чу много гадно стържене (в този момент се сетих за болтчето)... Веднага прибрах колата, като повече нищо не се чу. Преди малко слизах до магазина и много неприятно се изненадах като видях малко петно прясно изтекло масло под двигателя. Дано съм описал достатъчно разбираемо случката. Та въпросът ми е: Какво може да е станало?!

Теч на масло от ск. кутия (предполагам) голф3 1,4 ABD
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
ами болчето най вероятно е захапано от маховика-понеже той е точно там-ако го е завъртял-може да го е наврял на много места.Другия вариант е да е застанало някъде във вилките на аксиалния лагер.Но маслото не ми идва идея там откъде ще е.Може да е семеринга на колянов вал.Помириши маслото и ще разбереш дали е двигателно или от скоростна кутия/мирише на чесън малко/
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от dinko_bonev на Чет 07 дек 2006 13:33, променено общо 1 път.
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Дано да не съм прав ама може да е сцепило кожуха на скоростите и от там да е масалцето, въпреки че много ме съмнява.
Май май си прав! Сега идвам от сервиза - определиха го със сигурност кожух на кутията! В понеделник сваляне и после майстора каза два варианта - или с течен метал (бил правил доста кутии така и без проблеми си вървят) или заварка.
Ще стискам палци да е малък пробива!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”