Колеги, отново се обръщам към вас с надеждата, че и този път ще ми помогнете за проблема с колата ми. Става въпрос за Голф 3 1.6 и проблема е следния: имам трудности с първото запалване на колата, т.е самата кола върти ''тежко''(все едно акумулатора пада или вече е паднал). Единствения начин да запали е когато я пусна по нанадолнище или някой ме дръпне 200-300 м. Смених стартера с чисто нов, акумулатора е на 2 месеца, но не става. Преди като загрееше и нямаше проблем с последващо запалване, но отскоро да престои и 3 часа и мъчението започва отначало. Забравих да спомена, че пали само на газ или на междинно (газ/бензин), но и този проблем все още не съм решил- както и да е засега е на заден план. Благодаря предварително за съветите и се надявам да решим проблема.
Не може да меша горивата, при положение, че не работи изобщо на бензин- нито пали, нито върви. А колеги искам да допълня темата, като ви попитам как се зацепва двигател?
Двигател не се зацепва - зацепва се агренаж. Провери си самото запалване дали е наред за начало - като аванс итн, температурния датчик, ламБа сондата, но най-чиста работа една диагностика.