Разход на свободна Г4
Разход на свободна Г4
Голф 4 1,6 16в 2001 .От давна ми прави впечатление че разхода на място отчитан по компютъра е какъвто си иска.При загряла кола примерно карам до светофара на скорост без газ с 0 разход ,малко преди светофара изключвам от скорост и спирам и разхода става 2-2,7 в този диапазон.А когато освободя от скорост доста преди светофара разхода всеки път е различен 6-7 дори 10.Когато я вадя от гаража студена дори понякога е 21 или 51 нещо от този сорт.Между другото ми свети чека и диагнотиката каза ламбда сонда,възможно ли е да е това ?!? Но когато е загряла и я карам по инерция ми показва 0,5-6 но спра ли на място скача. 
Re: Разход на свободна Г4
имо2 таблата са по този начин, това е последният запаметен доато си бил на скорост, реално нямаш отчитане на празен ход
М да прави ми впечетление че разхода на скорост остава на таблото като спра.Мерси ,значи няма ядове

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
не съм сигурен, че разбрах проблема, но при мен си има отчитане на празен ход - в литри на час!
Това ли визираше?
А, че ще ти показва сутрин преди да я подкараш 50 или дори 99.9 на сто е ясно и нормално и е точно така
Това ли визираше?
А, че ще ти показва сутрин преди да я подкараш 50 или дори 99.9 на сто е ясно и нормално и е точно така
Става въпрос,дори на светофар(най-честия пример) разхода всеки път е различен става въпрос за моментен .Според зависи кога съм изключил от скорост доста преди светофара или на светофара . Карам,спирам и разхода остава такъв какъвто е бил последно на таблото.Карам по инерция на скорост показва 0 разход моментен,спирам изключвам от скорост разхода става 2-2,6 .Карам по инерция на свободна показва 0,5-6 спирам и се качва ма 2,5-6
- Haralampi
morfei1 написа:Haralampi, ти си ИМО3-ка и за това го нямаш това явление
Явно за това наистина не разбирам какви са тия аномалии
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Имо 2 фисовите табла също на място обръщат разхода в л/ч, но те пък са голяма рядкост.
Иначе, на тези, на които MFA-то е вляво, т.е. в оборотомера, на място наистина показват последния моментен разход, както го е обяснил Морфей. БсЛек, явно е с такова.
Той няма това показание:
Иначе, на тези, на които MFA-то е вляво, т.е. в оборотомера, на място наистина показват последния моментен разход, както го е обяснил Морфей. БсЛек, явно е с такова.
Той няма това показание:
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Това 0,4 л/ч на каква кола е,аз под 0,6 не съм виждал на Бората.
- Haralampi
FELIPE написа:Това 0,4 л/ч на каква кола е,аз под 0,6 не съм виждал на Бората.
На Голф 4. При мен е обикновено 0,5, но и 0,4 се случва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”