голф 2 1,6 бензин - Прекъсване
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 2 1,6 бензин - Прекъсване
Здравейте!Колата ми е голф 2 1,6 бензин,карбуратор с газова.От извесно време колата пали трудно,а днес след запалването започна да прекъсва страшно много както на ниски така и на високи обороти,разгледах кабелите и видях,че от дистрибуторната капачка излизат искри.На снимката съм показал със стрелкичка от къде точно излизат искрите,от там започва кабела към 2-я цилиндър.Започнах да махам кабелите един по един,значи като махах кабелите на 1,3 и 4 цилиндър двигателя започва да се мъчи и все едно ще изгасва,при ваденето на кабела към 2 цилиндър нищо не се случва,дали ще е махнат или сложен работата на двигателя не се променяше.Дистрибуторната капачка ли е според Вас причината за прекъсването и за трудното палене или да търся някъде другаде проблема?
Последна промяна от ivaylito на Нед 29 апр 2012 20:32, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъсване
Щом излизат искри от дистрибуторната капачка, сменяш нея, и пробваш, ако прак прекъсва сменяш кабелите и си готов! Прежалваш 100 лева за капачка и кабели и си спестяваш главоболия занапред!
Не карай така колата, може да прецакаш бобината
Не карай така колата, може да прецакаш бобината

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам намерение да карам така,карал съм само 2 км докато се прибера и мисля утре още 2-3 км да покарам само да стигна до магазина за части.Иначе кабелите съм ги сменял преди около 2 г. и до сега съм нямал проблем с тях.
Една капачка е 15 лв ннякъде смения .Виж и свеща да не е пробила.И наи накрая виж кабелите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А някоя препоръчителна марка за капачката или която взема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”